Vai arī nākamā nedēļa būs tikpat svelmaini karsta?

Ļoti stiprs karstums saglabāsies abas šīs nedēļas brīvdienas, bet nākamajā nedēļā gaisa temperatūras vairs nebūs tik augstas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes. 

Šajās brīvdienās veldzi varēs gūt vien ūdenī un ēnainās vietās.

FOTO: Marika Eglīte

Šajās brīvdienās veldzi varēs gūt vien ūdenī un ēnainās vietās.

 

Pēc neliela pārtraukuma šīs nedēļas vidū Latvijā jau otro dienu valda stiprs karstums, tas saglabāsies arī brīvdienās – gan sestdien, gan arī svētdien teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25...+31 grādam, tikai Kurzemē līča piekrastē tā būs par dažiem grādiem zemāka, arī naktīs nebūs vēsāk par +13...+18 grādiem.

 

Naktīs debesis skaidrosies, bet dienas gaitā mākoņu daudzums palielināsies, tomēr starp tiem spīdēs arī saule, pēcpusdienas un vakara stundās atsevišķos rajonos gaidāms neliels īslaicīgs lietus un pērkona negaiss – sestdien ļoti lokāli un īslaicīgi , bet svētdien jau plašākā teritorijā.

 

Pirmdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte – karstums pakāpeniski atkāpsies uz dienvidiem, dienvidaustrumiem. Darba nedēļas otrajā pusē dienas laikā maksimālā temperatūra gaidāma par 10 grādiem zemāka nekā brīvdienās – vien +15...+21 grāda robežās, arī naktis būs vēsākas.

Reklāma
Reklāma

 

Lietus gaidāms darba nedēļas sākumā, atkāpjoties siltajām gaisa masām, un pēc tam darba nedēļas beigās, kad no dienvidrietumiem Latvijai atkal tuvosies siltākas gaisa masas. Darba nedēļas vidus būs sausāks un saulaināks.