Brīnums: meitenīte, kas piedzima ar divām sejām, elpo pati un cīnās par dzīvi. FOTO. VIDEO

8.maijā Austrālijā pasaulē nāca mazulis ar divām sejām. Bērnam ir viens ķermenis, divas sejas un divas atsevišķas smadzenes. Tagad kļuvis zināms, ka katra no sejām ir atsevišķa personība, tāpēc vecāki meitenes uzskata par dvīnēm un devuši tām spēcīgus personvārdus.

Pāris ļoti cer, ka medicīna spēs nodrošināt abu meiteņu izdzīvošanu. Bērniem ir katrai savas smadzenes, tātad divas individualitātes vienā ķermenī.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pāris ļoti cer, ka medicīna spēs nodrošināt abu meiteņu izdzīvošanu. Bērniem ir katrai savas smadzenes, tātad divas individualitātes vienā ķermenī.

Austrāliete Renē Janga bērnu laida pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību Sidnejā 8.maijā. Tagad, desmit dienas pēc dzemdībām, īpašā bērna vecāki snieguši interviju medijiem. Neskatoties uz faktu, ka bērnam ir viens ķermenis, vecāki abas sejas uzskata par atsevišķām personībām, nosaucot vienu no meitām par Faith (Ticība - no angļu val.) un otru par Hope jeb - Cerību. 

 

"Viņas ir absolūti atšķirīgas personības. Meitenes mostas katra savā laikā, raud arī katra atsevišķi," "Woman's Day" pauda Renē. Viņas draugs, bērna tēvs Saimons Hovijs uzsver, ka katra diena nes jaunus brīnumus, dvīnes savus vecākus pārsteidz katru dienu. "Mēs esam svētīti, ka esam tikuši jau tik tālu," sacīja tētis. 

Pāris ļoti cer, ka medicīna spēs nodrošināt abu meiteņu izdzīvošanu. Bērniem ir katrai savas smadzenes, tātad divas individualitātes vienā ķermenī. Sejiņas ir gandrīz vienādas, un abi vecāki meitas uzskata par ļoti skaistām. Austrālijas ārsti pateikuši, ka Faita un Houpa ir ļoti pilnas dzīvesspara, taču nākamās 5 nedēļas parādīs, vai patiešām viņas izdzīvos. Tiesa, medicīnas statistika nav iepriecinoša: vēsturē reģistrēti 35 šādi gadījumi, bet ilgāk par 2 mēnešiem neviens šāds mazulis nav izdzīvojis. 

 

 

Renē Janga bija informēta par augļa patoloģiju jau kopš grūtniecības sākuma, taču neapsvēra aborta ideju. Viņa un viņas draugs ir vecāki vēl 7 bērniem, un arī ģimene sacīja, ka mazuli jālaiž pasaulē. 

Reklāma
Reklāma

 

Meiteņu stāvoklis pašlaik ir stabils, viņas elpo bez jebkādas ārējas palīdzības. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=UdKgvS4-v1Y

 

 

Avots: www.kasjauns.lv

Foto: ekrānuzņēmumi no video, no thedailymail.co.uk