Ikšķilē šovakar aicināti vecāki un bērni atklāti runāt par spaisa problēmām

Šovakar Ikšķiles Tautas namā paredzēta atklāta saruna starp vecākiem, jauniešiem un speciālistiem par pēdējā laika aktualitāti - spaisa lietošanu. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Kā portālu mammamuntetiem.lv informēja viena no pasākuma organizatorēm Sanita Aišpure-Dronka, Ikškilē nesen ir izveidota biedrība "Ikšķiles vecāku apvienība izglītībai un attīstībai". Atsaucoties uz pēdējā laika aktualitāti - "legālajām/nelegālajām narkotikām-spaisu", radās doma sarīkot praktiskas ievirzes semināru, kas ļautu uztrauktajiem vecākiem, skolotājiem atrast reālus resursus, plašāku izpratni par to, kāpēc un pie kādiem apstākļiem bērns/jaunietis var veikt izvēli par labu narkotikām, ko ģimene varbūt pirms tam nepamanīja, nesaprata, nesadzirdēja.

Pasākums organizēts sadarbībā ar vietējo pašvaldību un bērnu vecākiem, lai visi kopīgiem spēkiem izskaustu šo problēmu.

Šodienas pasākumā psihologs un ārsts, kas, ikdienā strādā ar "atkarībām", stāstīs, skaidros, atbildēs, uz jautājumiem par šo problēmu. Turpretim jauniešiem paredzēta īpašas filmas noskatīšanās, kas atklās kāda atkarīga jaunieša "grēksūdzi".

Reklāma
Reklāma

Doma par atklātās sarunas sarīkošanu radusies arī tāpēc, ka  "pie durvīm klauvē" garās vasaras brīvdienas. Semināra laikā iecerēts kopā stiprināt vienam otru, lai labāk apjaustu savus resursus un noteikti rastu veidus, kā savu pilsētiņu padarīt sev un saviem bērniem drošāku.

"Jo mēs ticam, ka labie nodomi piepildās, ka īstie cilvēki satiekās un mums ir iespēja ietekmēt procesus. Gaidīsim ikškiliešus, ogrēniešus, salaspiliešus, tīnūžniekus un visus, visus! Ja aptrūksies krēsli, saspiedīsimies, bet vietas pietiks visiem! Dalība  ir bezmaksas un šis ir mūsu biedrības "pirmais kucēns"," atzīst S.Aišpure - Dronka.