Pozitīva ziņa - Daugavā ielaidīs lašu mazuļus

Trešdien, 7. maijā plkst.22.30 Daugavā, pie Zaķusalas, zem Salu tilta ielaidīs lašu (Salmo salar (L.)) smoltus jeb mazuļus, lai papildinātu zivju resursu krājumus. Kopumā plānots ielaist gandrīz 4000 lašu smoltus. To iegāde izmaksāja 3999 eiro.

Nez, vai kādreiz arī tos lašus varēs kāds izmakšķerēt?

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Nez, vai kādreiz arī tos lašus varēs kāds izmakšķerēt?

 

 

 

Lašu mazuļus Daugavā ielaidīs Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko kopā ar Mājokļu un vides departamenta speciālistiem.

 

Reklāma
Reklāma

Vēlā vakara stunda lašu smoltu ielaišanai izvēlēta tāpēc, ka tie ir sākuši iegūt sudrabotu nokrāsu un dienas gaismā būtu vilinoša ēsma putniem. Ielaižot lašu mazuļus upē krēslas laikā, palielinās to izdzīvošanas iespējas, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas domē.

 

Zivju mazuļu iegādi un ielaišanu Rīgas domes Mājokļu un vides departaments finansē no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē. Pašvaldība rūpējas par zivju resursu atjaunošanu. Kopumā plānots ielaist gandrīz 4000 lašu smoltus. To iegāde izmaksāja EUR 3999.