Nedēļas nogale sērās - mūžībā aizgājis izcilais Karlsons, aktrise Vera Singajevska, un komponists Niks Matvejevs

 
Sestdienas, 26. aprīļa vakarā tikai divas dienas pirms 91. dzimšanas dienas mūžībā aizgājusi aktrise Vera Singajevska-Āboliņa. Savukārt naktī uz svētdienu mūžībā pēkšņi aizgājis populārais mūziķis - komponists un dziedātājs Niks Matvejevs.
Lielu sava talanta pielūdzēju atzinību mūziķis Niks Matvejevs izpelnījās par Kvazimodo lomas izpildījumu operā Parīzes Dievmātes katedrāle.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lielu sava talanta pielūdzēju atzinību mūziķis Niks Matvejevs izpelnījās par Kvazimodo lomas izpildījumu operā "Parīzes Dievmātes katedrāle".

 

„Karlsons ir aizlidojis...” tā par mammas došanos mūžībā Latvijas Radio atzinis aktieris Gundars Āboliņš. 

Vera Singajevska, pazīstama arī kā Singa, dzimusi 1923. gada 28. aprīlī Svinarnas sādžā Viņņicas apgabalā, Kijevas guberņā Ukrainā.

Vera Singakevska

 Aktrises slavenākā loma bija zviedru bērnu grāmatu autores Astrīdas Lindgrēnas radītā tēla Karlsona tēlojums. Par to aktrise saņēmusi arī grāmatas autores uzslavas, jo Singas balss tembrs un tēlojums visperfektāk atbildis Lindgrēnas iedomātā varoņa būtībai. 

 

Vera Singajevska dzied bērnu dziesmas

 

Reklāma
Reklāma

Niks Matvejevs ir dzimis 1958. gadā. "Niks nomira mierīgi - miegā, ar sirdslēkmi. Tas ir milzīgs zaudējums gan mūziķiem, gan klausītājiem, jo mūžībā ir aizgājis viens no oriģinālākajiem latviešu dziedātājiem. Viņš bija spēka un ieceru pilns, gatavojās vairākiem solo koncertiem, turklāt īpaši viņam tika rakstīta mūzika jaunā latviešu operā. Tas ir trieciens visai latviešu mūziķu saimei," atzina producents J.Millers. 

 

Niks Matvejevs "Kvazimodo dziedājums"

 

Ģimenes portāls www.mammamuntetiem.lv izsaka dziļu līdzjūtību Veras Singajevskas un Nika Matvejeva ģimenēm un tuviniekiem.

 

Ziņa sagatavota pēc portāla www.kasjauns.lv materiāliem.

Video ekrānšāviņa foto