Brīvdienās un nākamnedēļ - sauss laiks; kļūs ievērojami siltāks

Gaidāmajās brīvdienās un nākamajā nedēļā saglabāsies sauss laiks, un termometra stabiņš arvien pakāpsies - nākamnedēļ dienā gaiss iesils līdz pat +23 grādiem, liecina jaunākās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra prognozes.

Visā Latvijā saglabāsies sauss laiks, tādēļ it visur tiek izsludināta paaugstināta ugunsbīstamība.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Visā Latvijā saglabāsies sauss laiks, tādēļ it visur tiek izsludināta paaugstināta ugunsbīstamība.

 

Pēc vēsās ceturtdienas, kad teritorijas lielākajā daļā bija vien +11...+14 grādus silts, un piektdienas nakts, kad gandrīz visu Latviju skāra salnas, jau piektdien dienā kļūst siltāks. Tomēr jāmin, ka gan naktī uz sestdienu, gan arī naktī uz svētdienu atsevišķos rajonos tiks novērotas salnas, lai gan to skartā teritorija nebūs tik plaša, kā arī intensitāte mazināsies; dienas laikā termometra stabiņš sasniegs +15...+20 grādu atzīmes, vien piekrastes rajonos, vējam pūšot no akvatorijas puses, būs vēsāks.

Debesis šajā nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies gandrīz skaidras, tātad arī nokrišņi nav gaidāmi; vēji pieturēsies lēni, mainīga virziena.

Būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas arī nākamās darba nedēļas sākumā, saglabāsies sauss laiks un kļūs vēl siltāk – naktīs salnas nav gaidāmas, bet dienas laikā gaiss iesils pat līdz +18...+23 grādiem.

Pirmās nokrišņu zonas Latviju šķērsos aprīļa pēdējās dienās un maija sākumā, aiz tām gaidāma vēja iegriešanās no ziemeļu puses, kas no jauna mūsu reģionā ienesīs aukstas gaisa masas – maija sākumā atkal ir augsta salnu iespējamība.

Reklāma
Reklāma

Skaidrais un sausais laiks, protams, veicina mitruma samazināšanos gan augsnē, gan arī meža zemsedzē, tādēļ jau rīt Latvijas dienvidaustrumu rajonos mežu degamības rādītājs sasniegs 4. klasi, kas atbilst ļoti augstai ugunsbīstamībai mežos.

Turpmākajās dienās ugunsbīstamība, sakarā ar sausajiem un saulainajiem laika apstākļiem, turpinās paaugstināties, 29. un 30. aprīlī jau teritorijas lielākajā daļā mežos būs ļoti augsta ugunsbīstamība.