Par ziedojuma izkrāpšanu Zolitūdes traģēdijas laikā sievieti soda ar 140 stundām piespiedu darba

Sieviete, kura ļaunprātīgi izmantoja Zolitūdes traģēdijas apstākļus un izkrāpa ziedojumu 71 eiro apmērā, sodīta ar 140 stundām piespiedu darba, portālu mammamuntetiem.lv informēja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga.

Sievietei, kura izmantoja traģēdiju, lai iedzīvotos, tagad būs jāstrādā sabiedrības labā 140 darba stundas.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Sievietei, kura izmantoja traģēdiju, lai iedzīvotos, tagad būs jāstrādā sabiedrības labā 140 darba stundas.

 

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūras prokurors pabeidzis kriminālprocesu pret sievieti par Zolitūdes traģēdijas ziedojumu izkrāpšanu. 

 

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētā, uzdodoties par citu personu, ļaunprātīgi izmantoja kādas sievietes uzticību un saņēma no viņas naudu 71 eiro apmērā, kuru solīja nodot kādai Zolitūdes traģēdijā cietušai ģimenei, taču pati to piesavinājās un iztērēja savām vajadzībām.

 

Savukārt nākamajā dienā pēc noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas, apsūdzētā sieviete mēģināja izkrāpt 71 eiro, izmantojot viltus profilu sociālajā tīklā, tomēr līdz galam viņai savu nodomu neizdevās īstenot.

Reklāma
Reklāma

 

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 180.panta pirmās daļas un 15.panta ceturtās daļas, 180.panta pirmās daļas.

 

Izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, personas vainas atzīšanu, radīto zaudējumu atlīdzināšanu un prettiesisko darbību nožēlošanu, prokurors nolēma piemērot priekšrakstu par sodu – piespiedu darbu uz 140 stundām.