Kādi ekoloģiskie piena produkti nopērkami veikalos?

Attīstoties pārtikas ražošanas tehnoloģijām, arvien biežāk produktu sastāvā var atrast dažādas mākslīgas piedevas, jeb tā sauktās E-vielas, kuras pievieno, lai pārtika izskatītos vizuāli labāk, uzglabātos ilgāk un garša būtu izteiktāka. Jāatdzīst, ka ne katrs veikalā pie plaukta mēdz ielūkoties iecienītā jogurta, biezpiena vai krējuma sastāvā, tādējādi izvēloties lētāko vai spilgtāk marķēto preci. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tukuma piena eko piena produkti

Bieži vien interese par produkta saturu rodas, ja ģimenē gaidāms pieaugums vai jārūpējas par savu bērnu uzturu. Tad arī domājam, kas tad atrodams etiķetēs, cik E-vielas, konservanu un citu mākslīgu piedevu dzīvo katrā konkrētajā produktā, kuru grasāmies pirkt. 

 

Ņemot vērā pieaugošo pieprasījumu pēc dabiskā vidē audzētiem produktiem, A/S „Tukuma Piens” pirmais Latvijā izveidojis ekoloģisko piena produktu līniju „Baltais” EKO. Ar šādu zīmolu iespējams iegādāties gan biezpienu, gan krējumu, gan kefīru, kā arī gardos jogurtus, biezpiena sieriņus un putras. To gatavošanā tiek izmantotas tikai bioloģiskas izejvielas, kuru kvalitāti apliecina skrupulozi veiktas pārbaudes un sertifikācija. Tas nozīmē, ka zemnieki savā ikdienā neizmanto mākslīgas vielas, lai iegūtu ražu, savukārt uzņēmumi nošķir ražošanas procesu, lai nodrošinātu augstu kvalitāti un atbilstību EKO produkta standartiem.

 

A/S „Tukuma Piens” pirmais Latvijā izveidojis ekoloģisko piena produktu līniju „Baltais” EKO. Ar šādu zīmolu iespējams iegādāties gan biezpienu, gan krējumu, gan kefīru, kā arī gardos jogurtus, biezpiena sieriņus un putras. 

 

EKO produktus iespējams atpazīt pēc īpašā marķējuma – zaļa lapiņa ar dzeltenām zvaigznītēm -, kas atrodams uz iepakojuma. Tas nozīmē, ka šī pārtikā izmantoti Eiropas Savienībā ražotas un sertificētas izejvielas. 

 

JOGURTS

„Baltais” EKO jogurtu ražošanā tiek izmantots tikai augstvērtīgs piens, kas iepirkts no sertificētām bioloģiskajām zemnieku saimniecībām Kurzemē. Šī produkta cienītāji var izvēlēties gan dzeramos, gan ar karotīti ēdamos EKO jogurtus, kuru garšu nodrošina dabiskā vidē augušas un saules enerģiju uzņēmušās ogas. Lai jogurtam piešķirtu melleņu, aveņu, meža zemeņu vai ķiršu garšu, tam pievieno „Pure Food”  ražotos dabiksos džemus, kuros maksimāli saglabāta ogu dabiksā garša, krāsa un smarža. 

 

Reklāma
Reklāma

BIEZPIENS, KRĒJUMS UN KEFĪRS

„Baltais” EKO biezpiens, krējums un kefīrs dabisko garšu iegūst kvalitatīvā un uzturvielām bagātā piena dēļ.  Lai gan EKO biezpiens satur tikai 0,5% tauku, tā garša pielīdzināma īstam lauku biezpienam, jo tas pagatavots no svaiga piena, pēc īpašas metodes. „Baltais” EKO krējumus apvienojumā ar biezpienu atsauks atmiņā bērnības garšu, bet EKO kefīrs papildinās jebkuru maltīti. 

 

BIEZPIENA SIERIŅI

„Baltais” ekoloģiskie biezpiena sieriņi nopērkami ar divām garsām -  vaniļas un šokolādes. Tie ir pirmie šāda veida produkti pasaulē, un varam lepoties, jo ražoti Latvijā. Lai biezpiena sieriņus pārklātu ar tik gardo un mutē kūstošu šokolādes glazūru, A/S „Tukuma Piens” īpaši ražo tikai šim produktam paredzētu bioloģisku sviestu, kuru papildina ar ekoloģisku kakao. Arī visas pārējās sastāvdaļas ir pārbaudītas, sertificētas un iegūtas dabiskā procesā.  

 

PUTRAS

 „Baltais” EKO produktu līniju nesen papildināja arī ekoloģiskās putras, kas izstrādātas pēc īpaši tehnoloģijas un receptes. Iespējams iegādātie produktu ar trīs dažādām garšām: rīsu, auzu vai pilngraudu mannā putras, ko var baudīt gan aukstas, gan ātri un ērti uzsildītas mikroviļņu krāsnī.  „Baltais” putras sniegs enerģiju visai dienai un noderēs gan brokastīs, gan citās ēdienreizēs, kā pieaugušajiem, tā arī bērniem, lai iegūtu nepieciešamās uzturvielas un enerģiju. 

Tukuma piens

Ieskaties www.baltais.lv