Oficiāli atklātas kārtējās skolēnu sporta un prāta spēles " ZZ Čempionāts"

Oficiāli atklātas Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles "ZZ Čempionāts". Lai šogad "ZZ Čempionātā" varētu piedalīties lielākā daļa no visiem Latvijas skolēniem, tā veiksmīgā norisē investēti vairāk nekā 200 000 eiro. Pērn "ZZ Čempionātā" piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – gandrīz 60 000 skolēnu jeb 85% Latvijas skolēnu.

Katru gadu ZZ Čempionātā  piedalās arvien vairāk skolēnu. Šogad pirmo reizi sacensību vēsturē varēs piedalīties arī 9. un 12.klašu skolēni. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Katru gadu "ZZ Čempionātā" piedalās arvien vairāk skolēnu. Šogad pirmo reizi sacensību vēsturē varēs piedalīties arī 9. un 12.klašu skolēni. Publicitātes foto.

 

"ZZ Čempionātu" rīko "Tele2" sarunu karte "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Avantis” jau astoto gadu pēc kārtas, un tajā skolu klases no visas Latvijas sacenšas, demonstrējot spēju sadarboties komandā vienlaikus izmantojot katra talantus un erudīciju. Šogad pirmo reizi sacensību vēsturē varēs piedalīties arī 9. un 12.klašu skolēni. Turpinot tradīciju, “ZZ Čempionāts” tiks veltīts Spēkam un Prātam – diviem elementiem, kuru mijiedarbība ir svarīga skolēnu vispusīgai attīstībai. 

 

“Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs: ““ZZ Čempionāts” ir būtisks ieguldījums Latvijas nākotnē – jau astoto gadu rīkojam sacensības ar mērķi popularizēt fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī mudināt skolēnus uz savstarpējo sadarbību, cieņu un saliedētību. Pērn “ZZ Čempionātā” piedalījās gandrīz 60 000 skolēnu no visas Latvijas un viņu entuziasms, vienotība un sportiskais gars apliecināja, ka “ZZ Čempionāts” ir ne tikai gaidīta ikgadēja tradīcija, bet arī iespēja skolēniem radoši izpausties gan individuāli, gan komandā!” 

 

Reklāma
Reklāma

Pašlaik Latvijas skolu 4.-12. klašu skolēni aktīvi piesaka savas klases dalību “ZZ Čempionātā”, reģistrējoties mājaslapā www.zzcempionats.lv. Pēc pieteikšanās klasēm kopīgiem spēkiem jāizpilda radošais mājasdarbs – “Slepenā misija: Labais darbs”, kurā klases ir aicinātas paveikt labu darbu savai skolai, pilsētai vai ciematam. Labākie mājasdarbu veicēji no katra reģiona sacentīsies pusfinālos – 30. aprīlī Madonā, 2. maijā Jelgavā, 8. maijā Daugavpilī, 12. maijā Rīgā un 14. maijā Kuldīgā. Pusfinālos uzvarējušās klases tālāk sacentīsies “ZZ Čempionāta” Lielajā finālā 31. maijā Rīgā.

 

Kā ierasts “ZZ Čempionāts 2014” norisināsies trīs posmos – mājasdarba izpilde, pusfināli un fināls – un sacensības par Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu un vērtīgām balvām noritēs trīs klašu grupās: 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases.