Pēc legālo narkotiku smēķēšanas slimnīcā nogādā vairākus bērnus un ne tikai...

Pagājušās nedēļas nogalē slimnīcā nogādāti vairāki nepilngadīgie, kuri bija smēķējuši tā dēvētās legālās narkotikas, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas pašvaldības policijā (RPP). Arī Austrumu slimnīcā nonācis rekodliels skaits pacientu ar halucinācijām pēc "spaisu" lietošanas.

Aizvadītajās brīvdienās pēc legālo narkotiku lietošanas slimnīcā nonākuši vairāki nepilngadīgie.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Aizvadītajās brīvdienās pēc legālo narkotiku lietošanas slimnīcā nonākuši vairāki nepilngadīgie.


Tā piemēram, 8.martā īsi pēc pusnakts Merķeļa ielā, RPP darbinieki reida laikā pamanījuši divas nepilnadīgas personas, kuras bija apreibinošu vielu ietekmē. Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) darbinieki, kuri bērnus hospitalizēja.

Šajā pašā naktī, tikai pēc plkst.1, Elizabetes ielā sniegta palīdzība personai ar veselības problēmām, kura lietojusi alkoholu un smēķējusi "legālās ”narkotikas. Arī šajā gadījumā izsaukta NMP, kas personu hospitalizēja.

Savukārt 9.martā, ap pusnakti 13.janvāra ielā, RPP darbinieki pamanīja trīs nepilngadīgas personas, iespējams, narkotisko vielu reibumā. Policisti izsauca NMP, kas trijotni nogādāja slimnīcā.

Un vēl vakar ap plkst.21.30 Rīgā, Dzirnavu ielā ieraudzīja kādu nepilngadīgo, kurš, iespējams, atradās narkotisko vielu reib umā. Arī šajā reiē izsaukta NMP, un bērns hospitalizēts. Par notikušo informēti nepilngadīgās personas vecāki.

Kopumā RPP šajās brīvdienās atraduši un izņēmuši 198 nezināmas izcelsmes augu maisījuma iepakojumus. Jāatgādina, ka pavisam nesen no šādu zālīšu pīpēšanas nomira 18 gadus vecs puisis.

Aizvadītajās brīvdienās arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK) tika ievests rekordliels pacientu skaits, kuri bija lietojuši tā sauktās legālās narkotikas, portālu mammamuntetiem.lv informēja slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova.

19 pārsvarā gados jauni cilvēki, kuri bija lietojuši apreibinošās vielas, tika ievesti ar halucinācijām, neadekvātu un nekontrolējamu uzvedību, paaugstinātu nervozitāti, agresivitāti u.c. izpausmēm.

Reklāma
Reklāma

Kā norāda NMPUK vadītājs Pēteris Tomiņš, piektdien un sestdien 35% no visiem klīnikā ievestajiem pacientiem tika konstatēta kādu apreibinošo vielu klātbūtne – gan alkohola, gan narkotiku: "Varu tikai minēt, bet, iespējams, ka tik daudzi apreibinošos augu maisījumus lietojušie pēc palīdzības vērsās baiļu vadīti, jo ar vien skaļāk izskan informācija par to, ka šāda vieglprātīga izklaide var būt nāvējoša.”

 

Raksts atjaunots plkst.11.40 saskaņā ar jaunāko mediķu sniegto informāciju.