Pēc renovācijas darbu atsāks RCB filiālbibliotēka "Avots"

15. februārī pēc telpu renovācijas Stabu ielā 64 darbu atsāks Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) filiālbibliotēka „Avots”. Renovētā bibliotēka ir vēl viens ieguldījums pilsētas infrastruktūras attīstībā un vēl viena estētiski un funkcionāli sakārtota publiskā telpa rīdziniekiem un Rīgas viesiem. Bibliotēkas atvēršanas pasākums notiks 14. februārī plkst. 14.00.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Bibliotēkā ir veikti remontdarbi, kā arī pilnībā nomainītas mēbeles. Tagad lielos un mazos lasītājus gaida gaišas, siltas telpas, jaunas mēbeles un ērti lietojams krājums, kurā viegli atrast vajadzīgo grāmatu vai preses izdevumu. Tāpat kā citas RCB filiālbibliotēkas, arī „Avots” ir ģimenes bibliotēka. 

 

Lietotāju rīcībā būs seši datori. Internetu, biroja programmas, kā arī dažādas datubāzes, tāpat kā citās RCB filiālēs, varēs lietot bez maksas. Portatīvo datoru īpašniekiem bibliotēkā bez maksas būs pieejams bezvadu internets. Atrast nepieciešamo informāciju gan plauktā, gan datorā palīdzēs profesionāli bibliotekāri, kuri vajadzības gadījumā konsultēs arī datora lietošanā. 

 

 

Reklāma
Reklāma

RCB filiālbibliotēka „Avots” – kādreizējā 15. pilsētas publiskā bibliotēka – dibināta 1946. gadā. Tā mājo vēsturiskā ēkā, kas celta pēc arhitekta Vladimira Lunska projekta. Divstāvu ēkas fasādes veidotas ķieģelī, logi ar arku pārsedzēm, virs pirmā stāva logiem – Rīgas ģerbonis. Pirmā stāva telpas ar velvēto pārsegumu savulaik tikušas izmantotas skārdnieku, mehāniskajai, mucenieku un mēbeļu darbnīcām. Speciāli bibliotēkas vajadzībām telpas tika pārbūvētas 1967. gadā. 1986. gadā pagalma ēkai Stabu ielā 64 tika piešķirts vietējas nozīmes arhitektūras pieminekļa statuss. 

 

Bibliotēkas renovācijas darbus veica kompānija „SZMA Rīga”.