Sniegs un apledojums - līdz otrdienai

Laiks kļūs siltāks, taču vēl vairākas dienas saglabāsies nepatīkamais vējš. Gaidāmi nokrišņi, un sinoptiķi brīdina, ka sngšana un apledojums saglabāsies līdz pat nākamās nedēļas otrdienai.

Sniegs pāries sasalstošā lietū jeb atkalā. Veidosies stiprs apledojums. Nokrišņi, galvenokārt, sniegs, kā arī apledojums ar pārtraukumiem  turpināsies līdz otrdienai.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Sniegs pāries sasalstošā lietū jeb atkalā. Veidosies stiprs apledojums. Nokrišņi, galvenokārt, sniegs, kā arī apledojums ar pārtraukumiem turpināsies līdz otrdienai.


Salīdzinot ar aizvadīto nedēļu, kas bija auksta, tuvākās trīs dienas Latvijā būs nokrišņiem bagātas, saglabāsies arī brāzmainais vējš. Savukārt perioda beigās gaidāms skaidrs un sauss laiks, kā arī kļūs siltāks, liecina Latvijas Vides, ģeloģijas un meteroloģijas centra informācija.

Nākamajā diennaktī  uz  Latviju virzīsies mākoņu un nokrišņu zona, kas ir saistīta ar plašu ciklonu, kas no Atlantijas okeāna virzās uz Lielbritāniju, tādēļ gaidāmi nokrišņi - sniegs, putenis, kā arī sasalstošs lietus, jo 1-2 km augstumā ieplūdīs silts gaiss - tā temperatūra gaidāma 0...+3 grādi.

Sniegs pāries sasalstošā lietū jeb atkalā. Veidosies stiprs apledojums. Nokrišņi, galvenokārt, sniegs, kā arī apledojums ar pārtraukumiem  turpināsies līdz otrdienai.  Pēc tam nedēļas vidū un otrajā pusē  nokrišņi mitēsies, mākoņi izklīdīs, un dienā spīdēs saule. 

Tuvākās dienas saglabāsies stiprs vējš ar brāzmām  līdz 15-19 m/s, un tikai naktī uz pirmdienu  vējš pierims.

Reklāma
Reklāma

Šajā periodā gaisa temperatūra jau lēnām paaugstināsies - naktīs teritorijas lielākajā daļā  tā nebūs zemāka par -7...-15 grādiem,  bet dienas laikā perioda pirmajā pusē gaidāma -4...-8 grādu robežās, jūras piekrastē paaugstināsies līdz -1...-3 grādiem.

0 grādi jau nākamnedēļ

Darba nedēļas beigās sals naktīs mazināsies vēl vairāk, bet dienas laikā Latvijas rietumu un centrālajos rajonos temperatūra jau paaugstināsies virs 0 grādiem, tikai austrumu rajonos vēl pieturēsies neliels sals.