Rīdzinieku daudzbērnu ģimenēm atvieglos nosacījumus reģistrācijai dzīvokļu rindā

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien izskatījusi grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos par reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtību dzīvokļa jautājumu risināšanā. Tie paredz maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm atvieglot nosacījumus reģistrācijai dzīvokļu rindā, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja galvaspilsētas pašvaldībā.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

 

"Esam iecerējuši paplašināt to personu loku, kas varēs saņemt daudzbērnu ģimenēm paredzēto palīdzību, ņemot vērā reālo dzīves situāciju. Patlaban palīdzība tiek sniegta tām ģimenēm ar trīs un vairāk nepilngadīgiem bērniem, kurās bērnus audzina viens vai abi vecāki. Esam iecerējuši noteikt, ka arī bērnu tuvākie radinieki – vecvecāki un viņu pilngadīgie brāļi vai māsas, kas iecelti par nepilngadīgo bērnu aizbildņiem, varēs reģistrēties daudzbērnu ģimeņu rindā, jo ir svarīgi, lai bērni paliktu dzīvot ģimenē kopā ar viņiem tuviem cilvēkiem," uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

 

Sagatavotie grozījumi arī paredz, ka maznodrošinātas daudzbērnu ģimenes, kuras īrē dzīvojamo telpu no privātīpašniekiem, tiks reģistrētas dzīvokļu rindā neatkarīgi no īrētās dzīvojamās platības istabu skaita. Savukārt, ja tiek īrēta valsts vai pašvaldības dzīvojamā platība, tad tā nedrīkstēs būt lielāka par divistabu dzīvokli vai ne vairāk kā divām istabām, vai arī tādām dzīvojamām telpām, kurās vienā istabā jādzīvo pretēja dzimuma personām, kas vecākas par deviņiem gadiem (izņemot laulātos).

Reklāma
Reklāma

 

Sagatavotie grozījumi par reģistrācijas un palīdzības sniegšanas kārtību dzīvokļa jautājumu risināšanā vēl ir jāpieņem Rīgas domei un tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".