Rīgā tēvs smagi piekauj divus mēnešus vecu zīdaini. Mammamuntetiem.lv aicina sabiedrību ziņot, ja redz vecāku vardarbību

“Bērns tika stacionēts ar smagu galvas  traumu un vairākiem kaulu lūzumiem, kas gūti iepriekšējā laika periodā,” mammamuntetiem.lv informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. (BKUS). Pievērsiet uzmanību – kaulu lūzumi ir gūti jau pirms kāda laika!
Bērna tēvam šobrīd kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

FOTO: Rūta Ķiploka, fotohromija@inbox.lv

Bērna tēvam šobrīd kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

 

Bērns ļoti smagā stāvoklī Bērnu slimnīcā tika stacionēts 13. janvārī. Līdz 21. janvārim zīdainis ārstējās intensīvās terapijas nodaļā, veselības stāvoklim stabilizējoties, pacients tika pārvests uz neiroloģijas un neiroķiurģijas nodaļu.

 

“Bērns tika satcionēts ar smagu galvas traumu un vairākiem kaulu lūzumiem, kas gūti iepriekšējā laika periodā. Ārstiem, izmeklējot bērnu, radās aizdomas par vardarbību, tādēļ par šo faktu tika informētas tiesībsargājošas institūcijas,” mammamuntetiem.lv uzzināja BKUS. 

 

Policijas darbinieki, veicot izmeklēšanas pasākumus, noskaidroja, ka mazuļa traumas nav iegūtas kritiena rezultātā un, iespējams, kāds bērniņam ir nodarījis tīšus miesas bojājumus. 

Aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu zīdainim tika aizturēts 1989.gadā dzimušais bērna tēvs. Vīrietis iepriekš jau nonācis policijas redzeslokā. 

 

Tāpēc aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu zīdainim 16. janvārī tika aizturēts 1989.gadā dzimušais bērna tēvs. Šsis 24 gadus vecais vīrietis iepriekš jau nonācis policijas redzeslokā, mammamuntetiem.lv uzzināja Valsts policijā.

Reklāma
Reklāma

 

Pēc aizturēšanas vīrietis tika ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un pagājušās nedēļas beigās tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. 

 

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, ja tas izdarīts pret personu bezpalīdzības stāvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēts līdz desmit gadiem ilgs cietumsods. 

 

“Mēs, ģimenes portāls mammamuntetiem.lv un es kā tā vadītāja, aicinu sabiedrību neizlikties neko neredzam – ja redzat vardarbīgu izturēšanos pret bērnu, lūdzu, ziņojiet atbilstošajām institūcijām!” rosina mammamuntetiem.lv vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. “Diemžēl Latvijā šis nav pirmais un vienīgais gadījums, kad miesīgi vecāki nopietni piekauj savu neaizsargāto bērnu, un katru reizi rodas jautājums – vai šai ģimenei nav radu? Nav kaimiņu? Vai un kādu uzraudzību ir pildījis sociālais dienests?”