Šodien sākas Zirga gads. Kā stāsta astrologs, katrs izjutīšot jaunības skurbumu

Astroloģijā gadu mēra nevis pēc kalendāra lapām, bet pēc dabas ritma. Tamdēļ jaunais Koka Zirga gads sāksies vien 2014. gada 30. janvārī plkst. 23:39 pēc Latvijas laika līdz ar jaunu Mēnesi Ūdensvīra zīmē. Savukārt astroloģiskais gads sākas līdz ar Saules ieiešanu Auna zīmē 20. martā plkst. 18:57 jeb pavasara Saulgriežos kā spēcīgs notikums, kas nosaka visa gada kopējo toni, līdz pat nākamajiem pavasara Saulgriežiem. Vairāk stāsta astrologs Kristaps Baņķis.

Zirgs prot teikt komplimentus, ir jautrs, pļāpīgs, simpātisks un populārs. Dzimis optimists. Gudrs, ar asu prātu, dažkārt gan runā pārlieku daudz. Lieliski pārvalda valodu. Zīmējuma autors: Dāvis Nore.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zirgs prot teikt komplimentus, ir jautrs, pļāpīgs, simpātisks un populārs. Dzimis optimists. Gudrs, ar asu prātu, dažkārt gan runā pārlieku daudz. Lieliski pārvalda valodu. Zīmējuma autors: Dāvis Nore.

Gada planēta ir taupīgais, ierobežojošais, pamatīgais, bet taisnīgais Saturns. 

 

Gada pavēlnieka Zirga raksturs 

  • Kā uzskata Austrumos, Zirgam ir cienīgs izskats, labs augums, un prasme labi ģērbties. Patīk izpriecas un lieli saieti, dievina atrasties notikumu centrā. Patīk dažādas izrādes, teātris, koncerti, sapulces un sporta sacensības, vārdu sakot, viss, kas saistīts ar pūli.
  • Prot teikt komplimentus, ir jautrs, pļāpīgs, simpātisks un populārs. Dzimis optimists. Gudrs, ar asu prātu, dažkārt gan runā pārlieku daudz. Lieliski pārvalda valodu.
  • Ar uzkrītošu apģērbu vai brīvu izturēšanos pievērš sev vērību. Allaž grib būt sabiedrībā, grib, lai ciena un slavē.
  • Ar ko vien saskaras, tam veltī visus savus spēkus un kvēli. Nebaidās no smaga darba, izpilda to kārtīgi, ar pacietību un pašaizliedzību. Zirgs daudz ko prot, vienmēr cenšas uzzināt vēl daudz vairāk jauna, bet neapstājas pie sasniegtā.
  • Idejas iedvesmo, tādēļ Zirgs sliecas tās nekavējoties likt lietā. Mirkļa sajūsmas rezultātā var nepadomāt par nākotni.
  • Karstasinīgs, tāpēc bieži zaudē to, ko ir guvis. Kas kaut reizi ir redzējis Zirgu dusmojamies, viņam nekad vairs neuzticēsies.
  • Zirgs ir egocentrisks, un visbiežāk viņu nodarbina tikai paša problēmas, arī tad, ja nākas jaukties citu darīšanās. Pēc dabas Zirgs ir neatkarīgs, neklausa padomiem un rīkojas kā vien pašam iešaujas prātā.
  • Ģimenes pavards mēdz stipri nogurdināt. Kad Zirgs būs nodibinājis savu ģimeni, viņa klātbūtne tajā būs ļoti svētīga. Mājās būs galvenā persona, un tas glaimos. Visus nodarbinās viņa stāvoklis, viņa problēmas, kreklu gludināšana un bikšu vīles. Jāteic, ka šādu attieksmi attaisno tas, ka Zirgs ir ģimenes sargātājs. Kad viņš pazūd, ģimenes labklājība sāk brukt kā kāršu namiņš.
  • Lai gan Zirgs – egoists – strādā tikai sev, sava prieka un panākumu dēļ, darba augļus bauda visi. Zirgs ir individuālists un darbarūķis, prot veikli rīkoties ar naudu kā labs finansists. Par nelaimi, sava nepastāvīgā rakstura dēļ ātri nogurst no visa, ko ir uzsācis, - vai tas ir darbs, kāds darījums vai mīlestība. Pēc kāda laika atkal ķeras tam klāt, turklāt ar agrāko dedzību un tādām pašām sekmēm. Zirgs var strādāt jebkurā specialitātē, kur nav jābūt vienam un nav jānododas pašapcerei.
  • Attiecībās ar pretējo dzimumu Zirgam ir vājš raksturs. Jūtu dzīve Zirgam ir vētraina. Mīlestības dēļ spējīgs pamest visu. Iemīlējies Zirgs ir tik ļoti kaislīgs, ka var kļūt vienaldzīgs pret visu pārējo. Tāpēc dzīvē bieži neveicas. Ja šo trūkumu izdosies pārvarēt un prāts valdīs pār kaisli, kļūs laimīgs un gūs panākumus.
  • Pasaule Zirgam vienmēr ir interesanta, tāpēc nodzīvot kaut dienu bez jauniem iespaidiem ir neiespējami. Zirgi visvairāk paļaujas uz saviem maņu orgāniem, nevis uz intuīciju vai filozofiju, tāpēc patīk dažādi šovi un priekšnesumi. Bieži apmeklē teātrus, klubus, var viegli izmēģināt kaut ko jaunu un nezināmu.
  • Zirgs nekad nesaasina uzmanību uz vienu tēmu, viegli samaina to ar nākamo. Izsist no līdzsvara tādus cilvēkus ir diezgan vienkārši, jo visus vārdus ņem pie sirds, un sekas tam varbūt pilnīgi neprognozējamas.
  • Labklājība zirgam nozīmē mājīga māja, komfortablas mēbeles, patīk izklaides un ceļojumi.  
  • Zirgs sevi žēlo, un tas nozīmē, ka saskarsmē ar viņu vajadzīga maiga apiešanās, aprūpe, smalks ēdiens utt.

 

Devīze: visu dari pats!

Zirga gada dinamika: pelēcīgs sākums, grūta virzība uz priekšu, un, visbeidzot, triumfāls rezultātu apkopojums.

Visa ekoloģiskā uzplaukuma gads! Zaļā domāšana.

 

Kas vēl jāatceras?

  • Austrumos Zirgu uzskata par dinamisku vīrišķo zīmi, kura enerģija ir virzīta gan uz fizisko, gan uz garīgo un radošo izpausmi.
  • Daudzi sajutīs tiecību pēc pārmaiņām un būs noskaņoti uz daudz aktīvāku dzīves ritmu – aulekšiem vien!
  • Atvērtība mīsies ar tradīciju uzplūdiem.
  • Tā kā Zirgam patīk gan rupjais, gan maigais, tad svarīgi saprast, kad noderēs burkāna, kad pātagas metode. Nedod dies’ kļūdīties!
  • Čūskas gada uzkrātā sievišķās kvalitātes enerģija no apspiesta stāvokļa, līdzīgi atsperei, iztaisnosies pilnīgi negaidītā veidā. Nekādu viltību – tik taisni uz priekšu!  
  • Radošie plāni, intuitīvas priekšnojautas un garīgie stāvokļi tiks novirzīti noteiktiem mērķiem. Tam palīdzēs arī Koka stihijas ietekme, kura Austrumos simbolizē izaugsmes radošos impulsus.
  • Koka stihijas ietekme atbalstīs cilvēka vēlmi pacelties jaunā radošajā, garīgajā vai karjeras līmenī, “plūkt augļus”.
  • Vien jāatceras, ka gada pirmā puse atšķirsies no otrās. Pirmā gada puse domāta jauniem iespaidiem, apņēmībai, kontaktiem, bet gada otrajā pusē tas viss jāieiemieso jau konkrētās darbībās. Krāj spēkus gada otras puses lieldarbiem!
  • Gadījumos, ja būs pārvērtēta sava varēšana, tad var iedzīvoties gan spēku kritumā, gan stresā, gan pārstiepties.
  • Nepieciešams ieklausīties sajūtās (maigais) un darboties (raupjais) vienoti ar intuīciju.
Reklāma
Reklāma

 

Ģimene un attiecības Zirga gadā

Radīsies lielāka vēlme bagātināt dzīves un mīlestības pieredzi. Katram vismaz uz brīdi (citiem uz visu gadu) pieaugs jaunības skurbums, otrā jaunība.

Tieksme sasniegt ātras un pozitīvas pārmaiņas var novest arī no ģimenes taisnās takas... Ļaušanās mīlas reibonim un jaunu attiecību burvība kā viesulis var aizmēzt vis, par ko kādreiz bijis atbildīgs. 

Bieži izpaudīsies greizsirdība, apvainošanās, nesapratne. Konflikti radīsies uz līdzenas vietas. Sievietes biežāk tieksies pēc mierīgas ģimenes sadzīves, gribēs vairāk laika pavadīt ar bērniem. Pirmā gada puse labvēlīga radniecīgo un ģimenes saišu kvalitatīvai uzlabošanai un nostiprināšanai, bērnu audzināšanai. Jaunu mīlas attiecību dibināšanai produktīvāka ir gada otrā puse.

 

Vasarā dzims talantīgi bērni

Vēdiskā kultūra uzskata, ka no 2014. gada jūlija sākuma līdz 17. septembrim ir reti labvēlīgs bērnu piedzimšanai, jo procentuāli daudz dzims veiksmīgi un talantīgi cilvēki, kas atstās jūtamu ietekmi uz visas sabiedrības dzīvi. 

 

Materiāls publicēts sadarbībā ar www.astrologi.lv