Naktī uz svētdienu Latvijā atnāks ziemīgi laika apstākļi

Darba nedēļas gaitā būtiskas izmaiņas laika apstākļos vēl nav gaidāmas, taču jau nedēļas nogalē Latvijā iestāsies īsti ziemīgi laika apstākļi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

FOTO: Marika Eglīte

 

 

Darba nedēļas laikā ciklonu ietekmē vēl aizvien valdīs brāzmaini dienvidu, dienvidrietumu vēji, kas uz Latviju nesīs mitras, bet salīdzinoši siltas gaisa masas, tādēļ debesis skaidrosies vien īslaicīgi, bieži gaidāmi nokrišņi – galvenokārt lietus un slapjš sniegs. Plašākās un intensīvākās nokrišņu zonas Latviju šķērsos otrdien dienā un pēc tam piektdien. Bet gaisa temperatūra vien naktī uz otrdienu, debesīm skaidrojoties pazemināsies līdz 0...-1 grādam, pārējā periodā pieturēsies +2...+8 grādu robežās.

 

Laika apstākļu izmaiņas aizsāksies sestdien, kad dienvidu puses vējus nomainīs ziemeļu vējš, un Latvijā sāksies auksta gaisa advekcija – gaidāms, ka naktī uz svētdienu jau teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs līdz -4...-9 grādu atzīmei, arī dienas laikā temperatūra būtiski nepaaugstināsies, un nākamās nedēļas sākumā sals vēl pastiprināsies.

Reklāma
Reklāma

 

Pakāpeniski sāks veidoties arī sniega sega, tomēr brīvdienās tā vēl nepārklās visu Latvijas teritoriju, jo atmosfēras spiediens paaugstināsies. Sniegs gaidāms vien atsevišķos Latvijas reģionos, ko veicinās salīdzinoši siltie neaizsalušie Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņi.

 

Ziemas laika apstākļi Latvijā saglabāsies gandrīz visu nākamo nedēļu.