Šonedēļ dažviet Latvijā varētu veidoties sniega sega

Janvāris, bet laika apstākļi vairāk liecina par vēlu rudeni. Šonedēļ gan gaidāmas mazas izmaiņas - vietām tiek solīts sniegs, veidojot nelielu sniega segu, kas ilgi gan nesaglabāsies.

FOTO: Dana Romaņuka, http://www.photokidz.lv/

 

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes, janvāra pirmajās divās dienās Latvija atradīsies augsta spiediena atzara ietekmē, līdz ar to galvenokārt gaidāms sauss laiks, biežāk spīdēs arī saule.

Pirmās janvāra dienas Latvijā būs ar nelielu salu, īpaši nakts stundās, kad gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2...-3 grādiem, bet dienā sals saglabāsies vien austrumu rajonos.

Reklāma
Reklāma

Nedēļas otrajā pusē Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona, kas atnesīs nokrišņus - lietu un slapju sniegu, austrumu rajonos arī sniegu, līdz ar to gaidāms, ka Latvijas austrumus pārklās neliela sniega sega, tomēr, līdz ar nākamo nokrišņu zonu, kas Latvijai pietuvosies brīvdienās, tā nokusīs.

Nedēļas beigās, vējam iegriežoties no dienvidrietumiem, Latvijā atkal ieplūdīs siltās Atlantijas okeāna gaisa masas, līdz ar to temperatūra sāks  paaugstināties. Naktīs negatīvas gaisa temperatūras nav gaidāmas, bet dienā tās sasniegs +2...+6° atzīmi.