Ko darīt, ja ir trausli, viegli lūstoši nagi

Trauslus un viegli lūstošus nagus var noteikt, novērtējot nagu struktūru. Tie ir cieti un biezāki nekā veseli nagi. Trausli nagi ļoti viegli lūst, jo nav elastīgi. Ko darīt?

Foto: www.kasjauns.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: www.kasjauns.lv

Augot garumā, šā tipa nagi kļūst izliekti. Pēc ārējā izskata trausli nagi ir sausi, ar neglītu virsmu. Sadzīves ķīmija, mazgāšanas līdzekļi un pārāk bieža nagu lakas noņemšanas līdzekļa lietošana veicina trauslu, lūstošu nagu veidošanos.

Arī nagu stiprinātājs kaitē nagiem, padarot tos trauslus un viegli lūstošus. Mīksti nagi tiek stiprināti ar nagu stiprinātāja palīdzību, taču šī nagu kopšanas līdzekļa bieža lietošana veicina nagu trauslumu. Tiklīdz nags tiek nostiprināts un kļūst elastīgs, nagu stiprinātāja lietošana jāpārtrauc.

Trausli nagi ir sausi un dehidrēti, līdz ar to kopšanas procesā ieteicams izvēlēties gan eļļu, gan ūdeni saturošus, aizsargājošus nagu kopšanas līdzekļus. Mitruma trūkums sausina nagus, padarot tos cietus un trauslus. No tā ir jāizvairās.

Trausli nagi lūst no nagu plātnes lejasdaļas, kas negatīvi ietekmē naga atjaunošanās procesus.

Iekšķīga nagu kopšana

C, D un E vitamīns ļoti labvēlīgi iedarbojas uz bojātiem nagiem. Tie novērš nagu sabiezēšanu, krāsas maiņu, sekmē vitamīnu un minerālvielu uzsūkšanos. Nagi kļūst elastīgi, stipri, mitrināti, un tiem ir veselīga, sārta krāsa.

Reklāma
Reklāma

Ārīga nagu kopšana

Kombinējot nagu kopšanu ar eļļu un ūdeni saturošiem līdzekļiem, trausli nagi kļūst elastīgāki. Nagu kopšanas procedūras ar siltuma efektu un regulāras masāžas ar roku krēmu vai kutikulu kopšanas eļļu palīdz risināt lūstošu nagu problēmas. Lieto alkoholu nesaturošus nagu lakas noņemšanas līdzekļus un izvēlies īsu nagu garumu.

 

Informācija no Rozijas Vatsones grāmatas "Manikīrs un pedikīrs profesionālu rezultātu sasniegšanai" ("Jumava").