Izveidota bezmaksas mobilā aplikācija ar 100 Latvijā radītām multfilmām

Lai sniegtu iespēju vecākiem saviem bērniem izvēlēties Latvijā radītas multiplikācijas filmas un drošu to skatīšanos, uzņēmums „Exigen Services Latvia” sadarbībā ar portālu Pasakas.net radījuši bezmaksas mobilo aplikāciju „Pasaku kino”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

„Zināms, ka multfilmas ir neatņemama bērnības sastāvdaļa, bet mobilās ierīces un internets ir neaizstājami vecāku ikdienā. To apzinoties, mūsu uzņēmuma darbiniekiem izziņojām iespēju pieteikt savas idejas jaunai un sabiedrībai lietderīgai bezmaksas mobilajai aplikācijai, kā rezultātā nonācām pie šīs. „Pasaku kino” veicina to, lai vecākiem ir iespēja bērnam izvēlēties vietējās multfilmas, ar kurām tie auga arī paši,” atzīst informācijas tehnoloģiju uzņēmuma „Exigen Services Latvia” vadītājs Ivars Puksts.

 

Mobilajā aplikācijā „Pasaku kino” pieejams ērti pārskatāms multfilmu saraksts ar 100 multfilmām. Tajā var atlasīt iemīļotās multfilmas, izveidojot katram lietotājam savu izlasi. Turpat pieejami arī redaktora ieteikumi un visskatītāko multfilmu saraksts. Mobilā aplikācija izveidota tā, lai to intuitīvi un droši varētu lietot arī paši bērni. Drīzumā aplikācija tiks pilnveidota, piemēram, iekļaujot subtitrus un uzlabojot video attēla kvalitāti. 

Mobilajā aplikācijā „Pasaku kino” pieejams ērti pārskatāms multfilmu saraksts ar 100 multfilmām. Tajā var atlasīt iemīļotās multfilmas, izveidojot katram lietotājam savu izlasi.

Portāla Pasakas.net pārstāvis Edmunds Vanags norāda: „Mūsu portāla Pasakas.net lietotāji jau ilgāku laiku gaidīja šādu pasaku skatīšanās risinājumu mobilajām ierīcēm, līdz ar to šī sadarbība nāca pašā laikā, iepriecinot gan mūs pašus, gan mūsu portāla lietotājus. Tas ir ērts risinājums gan vakara pasaciņas noskatīšanās brīdim, gan, piemēram, atrodoties ilgāku laiku ceļā automašīnā.”

 

Mobilā aplikācija „Pasaku kino” ir tapusi kā sociālā iniciatīva un dāvana sabiedrībai Latvijas 95. dzimšanas dienā, kuras ideju izstrādājuši uzņēmuma „Exigen Services Latvia” darbinieki un to īstenojuši sadarbībā ar portālu Pasakas.net. 

Reklāma
Reklāma

 

Mobilā aplikācija „Pasaku kino” ir pieejama lejupielādei Android un iOS operētājsistēmu viedtālruņiem: http://pasakukino.exigenservices.lv.

 

Par „Exigen Services Latvia”

„Exigen Services Latvia” ir viens no Baltijas vadošajiem IT ārpakalpojumu sniedzējiem, kas izstrādā augstas kvalitātes risinājumus klientiem Latvijā un līdzdarbojas globāla mēroga projektos kopā ar „Exigen Services” izstrādes centriem Ziemeļeiropā, Austrumeiropā, Ķīnā, ASV un Austrālijā. Uzņēmums dibināts 1995.gadā, un pašlaik tā komandā strādā vairāk kā 300 kvalificētu IT speciālistu, kuri apkalpo klientus no valsts sektora, finanšu, telekomunikāciju un citām nozarēm. „Exigen Services Latvia” aktīvi atbalsta IT izglītības un zinātnes attīstību Latvijā, turklāt ir vienīgais IT programmatūras izstrādes uzņēmums, kurš jau trīs gadus pēc kārtas saņēmis Ilgtspējas indeksa sudraba kategorijas novērtējumu.