Ziema vēl nebūs

Lai gan astronomiskā ziema Latvijā jau iestājusies, laika prognozes līdz pat decembra izskaņai neliecina, ka pie mums varētu iestāties ziema ar tai raksturīgiem laika apstākļiem - aktīva ciklonu darbība Eiropas rietumos mūsu reģionam nesīs silto un mitro Atlantijas okeāna gaisu.

Šādus dabas skatus vēl nevarēsim baudīt. Ziema vēl tik drīz nebūs, prognozē sinoptiķi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šādus dabas skatus vēl nevarēsim baudīt. Ziema vēl tik drīz nebūs, prognozē sinoptiķi.

 

Latvijas Vides, ģeololoģijas un meteroloģijas centra speciālisti atzīmē, ka jau šajā nedēļā Latvijā valda vairāk rudenim atbilstoši laika apstākļi: ir silts, bieži debesis ir nomākušās, līst un pat nedaudz snieg, kā arī piekrastē pūš brāzmaini rietumu puses vēji.

Arī nākamā nedēļa būtiskas izmaiņas nesola - joprojām pieturēsies silts, mitrs un vējains laiks.

Visvairāk nokrišņu, galvenokārt lietus un slapjš sniegs, ir gaidāmi laika periodā no 21. līdz 23.decembrim, savukārt Ziemassvētkos nokrišņu varbūtība ievērojami samazinās.

Reklāma
Reklāma

Tāpat šajā pirmssvētku periodā gaidāmi stiprāki rietumu vēji, kas jau nedēļas nogalē sasniegs piekrastes rajonus, bet pirmdien un naktī uz otrdienu jau teritorijas lielākajā daļā gaidāmas vēja brāzmas 15-18 m/s, jūras piekrastē pat 20 m/s. Svētku laikā vējš iegriezīsies no dienvidiem, dienvidaustrumiem un pakāpeniski pierims, un līdz ar šiem vējiem Latvijā ieplūdīs nedaudz vēsāks gaiss, tādēļ nakts stundās Latgalē un Vidzemē gaisa temperatūra pazemināsies nedaudz zem 0° atzīmes.

Prognozes līdz pat decembra izskaņai neliecina, ka Latvijā varētu iestāties ziema ar tai raksturīgiem laika apstākļiem- aktīva ciklonu darbība Eiropas rietumos mūsu reģionam nesīs silto un mitro Atlantijas okeāna gaisu.