Pēc divām dienām gaiss kļūs ievērojami siltāks; gaidāms gan sniegs, gan lietus

Jau šodien sinoptiskā situācija mainīsies - laika apstākļus Latvijā noteiks zema spiediena ieplaka. Pakāpeniski valsts teritoriju šķērsos siltā atmosfēras fronte, un līdz ar brāzmainiem dienvidu puses vējiem Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss. Daudzviet gaidāmi nokrišņi – sniegs un slapjš sniegs, kas pakāpeniski, pieaugot temperatūrai, pāries lietū. Īpaši jāuzmanās autovadītājiem, jo ceļi apledos.

FOTO: Marika Eglīte

 

Trešdien dienā virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena atzars, līdz ar to nokrišņi mitēsies, un debesis pakāpeniski skaidrosies. Gaisa temperatūra, pateicoties dienvidu puses vējiem, turpinās pieaugt, maksimumu sasniedzot ceturtdien dienā un naktī uz piektdienu, kad termometra stabiņš pakāpsies līdz +2...+6° atzīmei. Sniega sega, kas nedēļas sākumā klāj teritorijas lielāko daļu, kusīs un saplaks, sevišķi Latvijas rietumos, tomēr pavisam tā neizzudīs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās prognozes.

 

Reklāma
Reklāma

Piektdien teritoriju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pieņemsies spēkā. Latvijā atkal ieplūdīs aukstāks gaiss - dienas gaitā gaisa temperatūra pazemināsies un naktī uz sestdienu tā atkal kļūs negatīva.

 

Nedēļas nogalē vietām gaidāmi nelieli nokrišņi. Jau svētdien gaisa temperatūra no jauna sāks paaugstināties, un naktī uz pirmdienu tikai austrumu rajonos tā būs zem 0°.