Nākamnakt sola -11 grādus; nedēļas otrajā pusē jau atkal plusos

Šīs darba nedēļas sākumā valsts teritorijai pietuvosies jauns ciklons, tādēļ no jauna pastiprināsies ziemeļu puses vējš un gaidāmi arī nokrišņi, galvenokārt sniegs. Naktī uz otrdienu Latvijas austrumu rajonos sola pat līdz -11 grādiem, bet nedēļas otajā pusē - jau atkal plusos.

FOTO: Marika Eglīte

 

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra jaunākās laika prognozes, jaunais ciklons aizvirzīsies uz austrumiem un otrdien Latvija īslaicīgi atradīsies anticiklona atzara ietekmē. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties un naktī uz otrdienu austrumu rajonos termometra stabiņš noslīdēs līdz -11 grādu atzīmei.

 

Nedēļas otrajā pusē laika apstākļus noteiks zema spiediena ieplaka, kas saistīta ar plašu un dziļu ciklonu virs Skandināvijas ziemeļiem. Vējš pastiprināsies un iegriezīsies no rietumiem, dienvidrietumiem.

Reklāma
Reklāma

 

Pakāpeniski Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss no Atlantijas okeāna, līdz ar to gaisa temperatūra sāks paaugstināties un darba nedēļās beigās gan naktī, gan dienā tā saglabāsies +1...+6 grādu robežās. Vietām arī gaidāmi nokrišņi, galvenokārt lietus.