Vēl tikai 2 nedēļas tu vari nobalsot par labāko bērnu medmāsiņu

Apkopoti akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" sabiedrības balsojuma rezultāti septembrī un oktobrī - 22 Latvijas slimnīcu bērnu māsiņām "paldies" teikts 5087 reizes. Balsojums turpinās līdz 12.decembrim, kad tiks noskaidrotas un apbalvotas labākās bērnu māsiņas.

Kuldīgas slimnīcas galvenā māsa Ilze Lude nodod akcijas organizatoriem Meklējam sirdsmāsiņu balsojumu anketas. Foto: Kristaps Kalns, Dienas mediji

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kuldīgas slimnīcas galvenā māsa Ilze Lude nodod akcijas organizatoriem ''Meklējam sirdsmāsiņu'' balsojumu anketas. Foto: Kristaps Kalns, Dienas mediji

          

 

Oktobrī par bērnu māsiņām balsots 2591 reizi: 1225 reizes - elektroniski akcijas mājaslapā http://www.diena.lv/sirdsmasina, bet 1366 reizes - ar anketām slimnīcu nodaļās. Arī oktobrī visvairāk balsojumu saņemts par Liepājas Reģionālās slimnīcas bērnu māsām Līgu Olbačevsku un Oksanu Aleksejevu. 

 

"Rietumu Bankas" labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna: "Ceru, ka līdz balsošanas noslēgumam 12.decembrī teikto "paldies" skaits vismaz divkāršosies. Labu vārdu nevar būt par daudz, tāpēc netaupiet tos! Katrs balsojums bērnu māsām ļauj sajust, cik vajadzīgs ir viņu darbs, un ir īpašs prieks, redzot, ka daudzās slimnīcās, piemēram, Daugavpils reģionālajā slimnīcā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Alūksnes slimnīcā un vēl citās, akcijas laikā jau ir balsots par pilnīgi visām bērnu māsiņām. Ar akciju "Meklējam sirdsmāsiņu" jau ceturto reizi esam aktualizējuši sabiedrībā jautājumu par veselības aprūpes sistēmā nozīmīgo, taču pietiekami nenovērtēto bērnu māsu darbu un mīlestību, kas ik dienu tiek veltīta mazajiem pacientiem."

 

Pateikties bērnu māsiņām par viņu darbu vēl var līdz 12.decembrim. Šajās atlikušajās akcijas nedēļās aicinām gan bērnu nodaļu esošos un bijušos pacientus, gan viņu vecākus, gan draugus un tuviniekus ar savu balsojumu izteikt atzinību bērnu māsām Latvijas slimnīcās. Nobalsot var slimnīcu nodaļās, kur izvietoti informatīvie plakāti, pieteikuma anketas un balsošanas kastītes, kā arī akcijas vietnē: http://www.diena.lv/sirdsmasina. 

 

"Meklējam sirdsmāsiņu" akcijas noslēgumā 30 bērnu māsas tiks apbalvotas ar "Rietumu Bankas" labdarības fonda prēmijām Ls 500 vērtībā un saņems atzinības rakstus no akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" patroneses - Valsts prezidenta kundzes Daces Seisumas.

Reklāma
Reklāma

 

Pie balvām tiks arī balsotāji - šogad akcijā iesaistījies uzņēmums SIA "Rimi Latvia", kas aicina būt aktīviem un balsot par bērnu māsiņām. Akcijas noslēgumā starp balsotājiem tiks izlozētas 20 īpašās "Rimi" balvas. 

 

Akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību bērnu māsu darbam, celt bērnu māsas profesijas prestižu, uzsverot, ka no māsu darba ir atkarīga pacienta aprūpe un sekmīgs atveseļošanās process. Akcijas iniciators un galvenais atbalstītājs ir "Rietumu Bankas" labdarības fonds, informatīvi akciju atbalsta laikraksts "Diena". 

 

Kopumā akcijā piedalās 860 bērnu māsu no 22 Latvijas slimnīcām: Alūksnes slimnīcas, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības, Bauskas slimnīcas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), Cēsu klīnikas, Daugavpils reģionālās slimnīcas, Dobeles un apkārtnes slimnīcas, Jelgavas pilsētas slimnīcas, Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas, Jūrmalas slimnīcas, Kuldīgas slimnīcas, Liepājas reģionālās slimnīcas, Madonas slimnīcas, Nacionālā rehabilitācijas centra «Vaivari», Ogres rajona slimnīcas, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, Rēzeknes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu dzirdes centra nodaļas, Rīgas Dzemdību nama, Tukuma slimnīcas, Vidzemes slimnīcas un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas.