Sniegs un apledojums uz ceļiem - tuvāko dienu laika prognoze

Pelēkas un lietainas, tomēr siltas bija pēdējās dienas – diennakts vidējā gaisa temperatūra kopumā Latvijā ir 4-6 grādus virs normas.  Tomēr jau šodien sāks pastiprināties vējš, dienas gaitā tas iegriezīsies no ziemeļu puses. Aizsāksies auksta gaisa advekcija, dienas gaitā lietus jau atsevišķos rajonos pāries slapjā sniegā un sniegā.

Ceļi nākamnedēļ sāks apledot. Policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem, izvēloties gan braukšanas ātrumu, kad uzvedības stilu.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Ceļi nākamnedēļ sāks apledot. Policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem, izvēloties gan braukšanas ātrumu, kad uzvedības stilu.

 

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra prognozes, arī pirmdien vietām snigs. Sniegu nesīs mākoņi, kas veidosies virs salīdzinoši siltās Baltijas jūras un Rīgas līča akvatorijas, tādēļ, pūšot ziemeļu vējam, nokrišņi gaidāmi galvenokārt valsts rietumu un centrālajos rajonos.

...pirmā sniega sega neturēsies ilgstoši...

Naktī uz pirmdienu, gaisa temperatūrai pazeminoties zem 0 grādu atzīmes, uz ceļiem veidosies arī apledojums. Nedēļas pirmajā pusē naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1...-5 grādiem, dienā paaugstināsies līdz -1...+4 grādiem, darba nedēļas beigās kļūs par 2-3 grādiem siltāk.

Reklāma
Reklāma

Mainīgi laika apstākļi saglabāsies arī turpmākajās nedēļas dienās. Gaidāms gan sniegs un slapjš sniegs, gan arī lietus, jo nedēļas otrajā pusē vējš iegriezīsies no rietumu puses, tomēr nedēļas izskaņā atkal gaidāms ziemeļu vējš. Tātad laika apstākļi nebūs stabili – sals mīsies ar atkusni. Līdz ar to arī pirmā sniega sega neturēsies ilgstoši.