Ja vēlies palīdzēt Zolitūdes traģēdijā cietušajiem

Sociālajos medijos parādās daudz jautājumu, kur vērsties, lai palīdzētu veikala "Maxima" bojā gājušo un cietušo ģimenēm. No pirmdienas visu šāda veida informāciju, kā sniegt savu palīdzīgo roku, varēs uzzināt, zvanot pa tālruni 80005055.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

 

Kā portālam mammamuntetiem.lv pastāstīja Rīgas domes preses pārstāvis Mārtiņš Vilemsons, no pirmdienas, 25.novembra, tiks atvērts Rīgas domes Labklājības depratmenta tālrunis 80005055. Zvanot par šo tālruni, iedzīvotāji varēs uzzināt, kāda veida palīdzība ģimenem visvairāk nepieciešama un kā to sniegt.

Tkmēr arī Rīgas dome norāda, ka jau patlaban tiek sniegta īpaša palīdzība bērniem.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments informē par situāciju septiņās lielveikalam tuvumā esošajās izglītības iestādes: Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, Rīgas 53. vidusskolā, privātskolā „Evrika”, pirmsskolas izglītības iestādē „Zvaniņš”, Rīgas Zolitūdes pirmsskolā, Rīgas 264. pirmsskolas izglītības iestādē „Zelta atslēdziņa”.

Reklāma
Reklāma

Rīgas Zolitūdes pirmsskolā diviem bērniem pazuduši vecāki  – vienai meitenei mamma, vienai meitenei – tēvs. Privātskolā „Evrika” bojā gājušas divas pedagoģiskās darbinieces un pazudis viens darbinieks. Rīgas 53. vidusskolā traģēdijā cietuši trīs bērnu vecāki un radinieki. Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā cietuši četri bērnu vecāki, radinieki, tajā skaitā arī viens bērns. Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā cietuši piecu bērnu vecāki un radinieki, skolēni nav cietuši. Visi dati tiek precizēti.

Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijā strādā krīzes intervences komanda, sniedzot psiholoģisku palīdzību, darbs turpināsies arī pirmdien, kad skolā strādās psihologu komanda. Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā ar bērniem, kuriem traģēdijā cietuši vai bojā gājuši vecāki vai radinieki, strādā klases audzinātāji, bet pirmdien palīdzību sniegs psihologi. Privātskola „Evrika” pašreiz no palīdzības atteikusies. Notiek sadarbība ar sociālajiem dienestiem, lai sniegtu palīdzību dzīvesvietā bērniem, kuri nav skolā, un kuriem cietuši vai gājuši bojā vecāki.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments preses pārstāvjus lūdz netraucēt izglītības iestādes, kuru audzēkņu vecāki vai darbinieki cietuši lielveikala „Maxima” traģēdijā. Aicinām respektēt šo lūgumu. Informācija par situāciju izglītības iestādēs tiks apkopota un mediji par to tiks informēti.

Informācija līdz plkst.21 liecina, ka traģēdijā gājuši bojā 50 cilvēku. Glābšanas darbi turpinās.