Aculiecinieki: pirms "Maxima" sabrukšanas dzirdējām aizdomīgas skaņas. VIDEO

Pirms traģēdijas Zolitūdes veikalā "Maxima" dzirdētas aizdomīgas skaņas no ēkas konstrukcijām, turklāt atskanējuši arī trauksmes signalizācijai līdzīgi brīdinājumi, uz kuriem neviens nav īpaši reaģējis, pastāstīja aculiecinieki. Nu jau atrasti 18 mirušie...
Šorīt ap pulksten 5.00 no rīta tika izslēgta skaļā tehnika, lai glābēji spētu sadzirdēt, vai kaut kur zem drupām vēl atrodama dzīvība. Foto: Mārtiņš Ziders, izdevniecība Rīgas Viļņi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šorīt ap pulksten 5.00 no rīta tika izslēgta skaļā tehnika, lai glābēji spētu sadzirdēt, vai kaut kur zem drupām vēl atrodama dzīvība. Foto: Mārtiņš Ziders, izdevniecība "Rīgas Viļņi"

 

Jaunākā informācija liecina, ka Vakar vakarā Zolitūdē sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās glābēji atraduši vēl vairāku bojāgājušo cilvēku mirstīgās atliekas, mirušo skaitam sasniedzot 18. Līdz saullēktam bija izglābti jau 40 cilvēki.

 

Trīs no bojāgājušajiem ir ugunsdzēsēji."Šī nakts ir pārāk traģiska," vakar vēlu vakarā tvītoja VUGD konts tviterī. Viņu darbiniekiem bija jāspēj turpināt darbu, zinot, ka tobrīd jau divi kolēģi bija gājuši bojā. 

 

Joprojām nav zināms precīzs gruvešos iesprostoto cilvēku skaits.

 

Šorīt ap plkst.4.30 glābēji uz vairākām minūtētm izslēdza dzinējus tehnikai, kas iesaistīta Zolitūdē sabrukušajā lielveikalā "Maxima" cietušo glābšanas darbos, lai varētu sadzirdēt, kur vēl drupās varētu būt iesprostoti cietuši cilvēki. Klusuma brīdī glābēju pārstāvji zvanīja uz iespējamo cietušo telefonu numuriem, kas bija viņu rīcībā.

Reklāma
Reklāma

 

Vairākās vietās drupās saklausīti zvani. Tiesa gan, pagaidām nav zināms vai šajās vietās ir arī izdzīvojušie.

 

 

VIDEO, kurā runā aculiecinieki