Šonedēļ vēl plusos; nākamnedēļ degunos kniebs jau sals

Šonedēļ laika apstākļi Latvijā būs vēl salīdzinoši rudenīgi - dienas laikā gaisa temperatūra būs pat līdz +7 grādiem, taču jau nākamnedēļ, iespējams, iestāsies aukstāks laiks, un sals degunos kniebs stiprāk, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Lai gan salu sola jau nākamnedēļ, par sniegu gan vēl sinoptiķi nerunā.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Lai gan salu sola jau nākamnedēļ, par sniegu gan vēl sinoptiķi nerunā.

 

Kā portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centrā, rīt un ceturtdien pāri Baltijas jūras centrālajai daļai virzīsies neliels ciklons, kas daudzviet atnesīs mērenu lietu. Ar dienvidu puses vējiem Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss, līdz ar to naktīs gaisa temperatūra pieturēsies +2...+7° robežās, savukārt dienas laikā gaiss iesils līdz +6...+9°.

Piektdien un naktī uz sestdienu Latvija atradīsies neliela augsta spiediena atzara ietekmē, līdz ar to ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Debesīm skaidrojoties, nakts laikā vietām gaisa temperatūra noslīdēs līdz -1°, savukārt citviet saglabāsies +2...+6° robežās. Dienas laikā būs par pāris grādiem siltāks.

Nedēļas nogalē Latvijā atkal dominēs ciklonu darbība, līdz ar to debesis klās mākoņi un bieži līs. Saglabāsies dienvidu puses vējš. Temperatūra saglabāsies līdzīga: gan naktīs, gan dienās gaidāmi +2...+7°.

Reklāma
Reklāma

Ilgtermiņa prognoztiskā informācija rāda, ka no nākamās nedēļas pakāpeniski Latvijā gaisa temperatūra gan nakts, gan dienas laikā pazemināsies zem 0 grādu atzīmes.

Pēc klimatiskajiem datiem,  laiks, kad vidējā temperatūra Latvijā pazeminās līdz 0 grādiem, ir 25.novembris. Visagrāk parasti tas notiek Vidzemes ziemeļaustrumos (jau ap 12.novembri),  savukārt Kurzemes piekrastē sals iestājas vidēji decembra pirmajās nedēļās (jūras piekrastē pat tikai decembra vidū), līdz ar to sala iestāšanās kopumā Latvijā būs klimatiskās normas robežās, bet Kurzemes piekrastē pat ātrāk nekā vidēji tiek novērots.