Traģēdija Līvānos: smilšu kaudzes nogruvumā mirst mazs zēns

Vakar Līvānos, nobrūkot smilšu kaudzei, smiltīs aprakti trīs bērni; divus izdevies izglābt, viens gājis bojā. Visiem bērniem bija septiņi līdz 11 gadi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pēc VUGD rīcībā esošās informācijas, smilšu kaudzē spēlējušies septiņi astoņus līdz 11 gadus veci bērni, kad pēkšņi smilšu krāvums nobrucis, aprokot trīs bērnus. Pēc Valsts policijas (VP) sniegtās informācijas, jaunākais no cietušajiem bērniem bijis sešus gadus vecs.

 

Divi bērni tikuši atrakti vēl pirms VUGD ierašanās, trešo izraka glābēji, taču mediķi konstatēja bērna nāvi.

 

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša, pēc negadījuma abi bērni nogādāti slimnīcā. Negadījumā cietušajam desmit gadus vecajam zēnam konstatēta muguras trauma, bet sešus gadus vecajam zēnam - kājas trauma.


Smilšu kaudzē spēlējušies septiņi astoņus līdz 11 gadus veci bērni, kad pēkšņi smilšu krāvums nobrucis, aprokot trīs bērnus.

 

VUGD Līvānu iecirknī pastāstīja, ka negadījums noticis uz vecā dzelzceļa uzbēruma, no kurienes ņemtas smiltis būvniecībai vai ceļu remontam. Vieta, no kurienes ņemtas smiltis, nav bijusi norobežota.

 

Nu sākta izmeklēšana. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma XIII nodaļas - noziedzīgiem nodarījumi pret personas veselību.

Reklāma
Reklāma

 

Pašlaik ir pretrunīga informācija par uzbēruma, kurā notika negadījums, piederību. Kraukle sacīja, ka sākotnēji uzbērums piederējis Līvānu stikla fabrikai, bet pēc tā bankrota administrators to izsolē pārdevis privātpersonām. Savukārt VP informē, ka īpašums pieder pašvaldībai.

 

Kraukle uzsvēra, ka pašlaik būvvalde neesot izdevusi atļaujas smilšu ņemšanai no minētā uzbēruma. Ļoti iespējams, ka pie uzbēruma nonākšanas tādā stāvoklī, kas varēja novest pie nogruvuma, vainojami nesankcionēti smilšu ņēmēji vai arī paši bērni, kuri spēlējoties varēja to padarīt nestabilu.

 

Avots: www.kasjauns.lv