„Siguldas minerālūdens” aicina kopīgi svinēt Gaujas nacionālā parka 40 gadu jubileju.

Šogad Latvijas lielākais un vecākais nacionālais parks - Gaujas nacionālais parks (GNP) svin 40 gadu jubileju.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Uzņēmums SIA „Siguldas minerālūdens”, kas ir dabīgā minerālūdens „Sigulda” un „Turaida” ražotājs, šogad, kā veltījumu Gaujas nacionālajam parkam 40 gadu jubilejā radījis jaunu produktu – dzeramo ūdeni „Gauja”, kas jau krietnu laiku ir pieejams tirdzniecības vietās visā Latvijā.

 

„Siguldas minerālūdens” ražotie minerālūdeņi tiek iegūti no Gaujas nacionālā parka dzīlēm, tādēļ uzņēmums vēlas atbalstīt dabas aizsardzību un sniegt savu ieguldījumu GNP teritorijas sakopšanā. Lai sasniegtu šo mērķi, „Siguldas minerālūdens” ražotne, Dabas aizsardzības pārvalde un GNP fonds uzsākuši savstarpēju sadarbību. Līdz ar jaunā produkta ieviešanu tirgū, ir uzsākta ilgstoša atbalsta akcija - no katras pārdotās dzeramā ūdens „Gauja” pudeles, „Siguldas minerālūdens” ziedo vienu santīmu Gaujas krastu sakopšanai un saglabāšanai nākamajām paaudzēm.

 

„Siguldas minerālūdens” aicina novērtēt dabas vērtības, kas sastopamas Gaujas nacionālā parka teritorijā un kopīgi atzīmēt GNP jubileju, apmeklējot pasākumus, kas norisināsies Siguldā šajā nedēļā.

Godinot nacionālo parku, 12.septembrī, norisināsies Gaujas nacionālā parka 40 gadu jubilejai veltīta konference „Cilvēks un daba – Gaujas nacionālā parka pamatvērtības”. Konferencē bijušie un esošie GNP darbinieki atskatīsies uz GNP dibināšanas laiku un pastāvēšanas vēsturi, kā arī ieskicēs nacionālā parka nākotnes attīstības virzienus.

 

Savukārt sestdien, 14.septembrī no plkst.14.00 – 22.00 pie Gūtmaņalas norisināsies Gaujas nacionālā parka jubilejas gada pasākums „Gaujas nacionālajam parkam – 40, sajūti, iepazīsti, izbaudi!”. 

Reklāma
Reklāma

Pasākuma ietvaros no plkst.14.00 – 18.00 pie Gūtmaņalas norisināsies radošas un izglītojošas darbnīcas. Gūtmaņalas teritorijā būs skatāmas Gaujas nacionālā parka dabas ainavu video prezentācijas un, sadarbībā ar Gaujas nacionālā parka uzņēmējiem un amatniekiem, norisināsies tirdziņš, kurā varēs iegādāties vietējos amatniecības darinājumus un vērot amatnieku paraugdemonstrējumus.

Būs arī daudz citu aktivitāšu un pārsteigumu, tostarp iespēja nogaršot dzeramo ūdeni “Gauja”.

 

Gaujas nacionālais parks dibināts 1973.gadā, lai saglabātu izcilas dabas un kultūrvēsturiskās vērtības. Šo gadu laikā nacionālais parks ir kļuvis par populārāko tūrisma galamērķi Latvijā ārpus galvaspilsētas.

Dzeramais ūdens „Gauja” tiek iegūts no 200m dziļa, sertificēta urbuma un pircējiem ir pieejams gan gāzēts, gan negāzēts 1,5l tilpuma PET pudelēs.

 

 

Ieskaties: www.mineralwater.lv