Līdz minimumam samazināta vecāku iesaiste mācību procesā skolēnam nepieciešamo mācību līdzekļu iegādē

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātā valsts un pašvaldības atbildības sadalījuma mācību līdzekļu finansēšanā, sākot jau ar  šā gada 1.septembri, līdz minimumam ir samazināta vecāku iesaiste mācību procesā skolēnam nepieciešamo mācību līdzekļu iegādē.

Jau no šā gada 1.septembra vecākiem mācību procesam nepieciešamais nebūs jāiegādājas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jau no šā gada 1.septembra vecākiem mācību procesam nepieciešamais nebūs jāiegādājas.

 

Tas nozīmē, ka turpmāk par valsts budžeta līdzekļiem tiks nodrošināta mācību literatūras - grāmatu, tām pielīdzinātās darba burtnīcu, mācību materiālu - izejvielu un priekšmetu, ar kuru palīdzību nodrošina izglītības satura apguvi,  sporta aprīkojuma u.c. iegāde, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja IZM.

 

"Esam gatavi novirzīt mācību līdzekļiem budžeta ietvaros radušos ietaupījuma daļu, jo Ministru kabinets šodien ir pieņēmis lēmumu, ka pedagogu algu iztrūkuma segšanai nepieciešamais finansējums tiks nodrošināts no citām valsts budžeta programmām," uzsver izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

 

Nepieciešamo finansējumu 537 112 latu apmērā mācību līdzekļu iegādei 2013.gadā IZM var nodrošināt apstiprinātā budžeta ietvaros, veicot finanšu līdzekļu pārdali no budžeta apakšprogrammas "Studējošo un studiju kreditēšana".

 

Reklāma
Reklāma

Ietaupījums apakšprogrammā radies, samazinoties sešu mēnešu RIGIBOR likmei. Šā gada pirmajā pusgadā ir samazinājusies procentu starpība, ko sedz students un ko sedz Studiju un zinātnes administrācija kredītiestādēm par izsniegto studiju un studējošo kredītu no kredītiestāžu līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu.

 

IZM, lai nodrošinātu Izglītības likuma izpildi 2014.gadā un turpmākajos gados, mācību līdzekļu iegādei nepieciešams papildu finansējums 1,6 miljonu latu apmērā, kas arī turpmāk daļēji tiks nodrošināts no RIGIBOR/EURIBOR procentu likmes svārstībām.

 

Saskaņā ar Finanšu ministrijas prognozi arī 2014.-2016.gadā vidējā RIGIBOR/EURIBOR procentu likme ievērojami samazināsies, un būs iespējams veikt finansējuma pārdali no budžeta apakšprogrammas, lai papildinātu finansējumu, kas nepieciešams mācību literatūras iegādei.