Līgo sola karstu - lietus gaidāms valsts rietumu un centrālajos rajonos

Līgo dienā un Jāņu naktī sola visai karstu laiku, taču vietām arī gaidāmas lietusgāzes. Vienīgais mierinājums - tās nebūšot ilgstošas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteroloģijas centra prognozes.

Jāņus sola siltus, pat karstus, tomēr arī bez lietus neiztikt.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jāņus sola siltus, pat karstus, tomēr arī bez lietus neiztikt.

 

Jau nedēļu Latvijā valda salīdzinoši vēsākas gaisa masas - naktīs vietām temperatūra pazeminās zem +10 grādu atzīmes, savukārt dienas laikā temperatūra lielākoties ir +18...+23 grādu robežās, līdz +25...+26 grādiem temperatūra pakāpās tikai aizvadītās darba nedēļas izskaņā. Teritoriju šķērso arī mākoņu zonas, ka nes galvenokārt nelielu īslaicīgu lietu.

 

Līdzīgi iesākās arī šī darba nedēļa. Bet no trešdienas laika apstākļi mainīsies, jo atmosfēras spiediens mūsu reģionā paaugstināsies: nokrišņi nav gaidāmi, bet Latvijā pakāpeniski atgriezīsies karstums - ceturtdien vietām gaisa temperatūra atkal paaugstināsies līdz +25...+27 grādiem.

 

Tuvojoties brīvdienām un Līgo svētkiem, atmosfēras spiediens pazemināsies, tādēļ karstajā gaisa masā gaidāms, ka veidosies gubu-lietus mākoņi, nesot gan lietusgāzes, gan arī pērkona negaisu - tātad 23. un 24.jūnijā gan naktī, gan dienā atsevišķos rajonos tiks novērots lietus. Tas noteikti nebūs ilgstošs un neaptvers visu Latvijas teritoriju. Patreizējā informācija liecina, ka augstāka lietus varbūtība ir valsts rietumu un centrālajos rajonos.

Reklāma
Reklāma

 

Un svētku dienās Latvijā vēl saglabāsies silts, pat karsts laiks - naktī uz 24. jūniju minimālā gaisa temperatūra gaidāma lielākoties +12...+17 grādu robežās, bet dienas laikā gan 23. jūnijā, gan arī 24. jūnijā teritorijas lielākajā daļā gaiss iesils vismaz līdz +25 grādiem.


Jābūt gataviem, ka pērkona negaisi, kas veidojas karstajā gaisa masā, līdzi var nest gan stipras lietusgāzes un krusu, gan arī spēcīgas vēja brāzmas.