Bērnu universitāte izlaidumu svin ar pašu gatavotu saldējumu

Saulainā pēcpusdienā ar paštaisītu saldējumu un kūpošām sulas glāzēm noslēdzās ģimenes portāla mammamuntetiem.lv un Rīgas Tehniskās univeritātes kopīgi rīkotās Bērnu univeristātes eksperimentu darbnīcas. 

Bērnu universitātes pirmie absolventi.

FOTO: Mārtiņš Garais, http://garais.lv/

Bērnu universitātes pirmie absolventi.

Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcas bērniem ir ģimenes portāla mammamuntetiem.lv un Rīgas Tehniskās univeristātes kopīgs projekts. Tas paredzēts, lai sākumskolas vecuma bērniem būtu iespēja bezmaksas izzināt dabas zinātnes - ķīmiju, fiziku, botāniku - daudz aizraujošākā veidā, kā to māca skolā. 

Bērnu universitātes nodarbības notika katru ceturtdienu piecu mēnešu garumā. Katram mēnesim bija sava tēma:

Janvāris - elektrība;

Februāris - mehānika;

Marts - Zemes rašanās - ūdens un gaiss;

Aprīlis - Zemes rašanās - daba un klimats;

Maijs - Zemes rašanās - uguns un gaisma.

Katrai tēmai tika izstāstīta teorētiskā un parādīta praktiskā puse. Katrā nodarbībā bija kāds interesants eksperiments, kurā bērni paši varēja piedalīties. 

Reklāma
Reklāma

 

Noslēguma nodarbībā 30.maijā mācības bija beigušās, tāpēc galvenais eksperimentu vadītājs Aleksandrs Kalinovskis kopā ar savām brīnišķīgajām palīdzēm un bērniem, gatavoja saldējumu un kūpošos kolteiļus. Kopīgi tika izbaudīta saulainā diena un prieks par veiksmīgu, radošu, izglītojošu mācību semestri. 

 

{{ gallery }}

 

"Bērnu universitātes eksperimentu darbnīcas" atbalsta RTU - augstskola, kurā nevar lāpīt slinkumu, bet var izkopt savus talantus, pilnveidot zināšanas un uzlabot prasmes, lai kļūtu par inženieri un nākotnē radītu lietas, kas pārsteigs pasauli un ļaus darīt brīnumus.