Ģeogrāfijas skolotāja Katrīna cenšas savaldzināt 15 gadus vecu skolnieku. FOTO

35 gadus vecajai ģeogrāfijas pasniedzējai Katrīnai Rainai nu ar likumu aizliegts strādāt skolās. Viņas nodarījums – sieviete kļuva apsēsta ar kādu 20 gadus par sevi jaunāku skolnieku un divu gadu garumā visādos veidos pūlējās pusaudzi pavedināt, raksta ziņu portāls www.kasjauns.lv.

Tiesnesis sacīja, ka šī sieviete ne tikai pabojājusi skolas reputāciju, bet arī radījusi traumu skolniekam, kuram Katrīnas uzmanības apliecinājumi bijuši vairāk nepatīkami nekā patīkami. Ekrānšāviņa foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tiesnesis sacīja, ka šī sieviete ne tikai pabojājusi skolas reputāciju, bet arī radījusi traumu skolniekam, kuram Katrīnas uzmanības apliecinājumi bijuši vairāk nepatīkami nekā patīkami. Ekrānšāviņa foto.

 

Kopš ceturtdienas Rainas jaunkundzei aizliegts strādāt visās Lielbritānijas skolās. Viņa gan tiesas spriedumu var vēl pārsūdzēt. 

 

2009.gadā sieviete, būdama ģeogrāfijas priekšmeta skolotāja Eseksas vidusskolā, ieskatījās tobrīd 15 gadus vecā zēnā. Pārkāpjot profesionālās ētikas robežas, skolotāja puisim „Facebook” tīklā rakstīja vēstules, piedāvājot romantiskas attiecības. Tāpat viņa zēnam dāvināja dažādas dāvaniņas. 

 

Jāpiebilst, ka abi zināja viens otru jau iepriekš, jo Katrīna ir puiša vecāku paziņa. No tiesas materiāliem izriet, ka Katrīna izmantojusi situācijas, lai ierastos zēna mājās brīžos, kad vecāku tur nebija. Skolotāja kā aizsegu savām patiesajām erotiskajām interesēm izmantoja argumentu, ka nepieciešams uzlabot puiša zināšanas ģeogrāfijā. Apmeklējumi bijuši vairākkārt, taču reiz Katrīna ieradusies pusaudža guļamistabā un vaicājusi: „Vai tu tiešām vēlies, lai mēs būtu TIKAI draugi?” 

Pārkāpjot profesionālās ētikas robežas, skolotāja puisim „Facebook” tīklā rakstīja vēstules, piedāvājot romantiskas attiecības. 

Nav zināms, ko zēns uz jautājumu atbildējis, taču policijas materiāli liecina, ka tajā dienā viņš trīs reizes zvanījis savam tēvam un sacījis, ka jūtas nekomfortabli un neērti Katrīnas viesošanās laikā. Tās pašas dienas vakarā skolotāja savam audzēknim nosūtījusi īsziņu ar tekstu, ka „piedāvājums joprojām ir spēkā”. Zēna tēvs par skolotāju sūdzējās skolas vadībai. 

 

Reklāma
Reklāma

Sākotnēji vadība Katrīnai Rainai izteica rājienu; viņa atzina, ka, iespējams, bijusi pārlieku familiāra attiecībās ar skolēnu. Taču kaislība uz puiku bija tik liela, ka, ieturējusi nelielu klusuma pauzi, Katrīna tomēr turpināja savus centienus iekarot puiša sirdi – 2010.gada vasarā viņa tam nosūtīja ar roku rakstītu vēstuli, kurā lūdza dot viņai iespēju. Pēc šī gadījuma skolnieka vecāki atkārtoti informēja skolas vadību, un spiediena rezultātā Katrīna atkāpās no pasniedzējas amata. 

 

Tiesnesis sacīja, ka šī sieviete ne tikai pabojājusi skolas reputāciju, bet arī radījusi traumu skolniekam, kuram Katrīnas uzmanības apliecinājumi bijuši vairāk nepatīkami nekā patīkami. Skolotājas viedoklis par notikušo nav zināms, taču spriedumu, ka viņa vairs nedrīkst mācīt Anglijas skolās, Katrīna Raina var vēl pārsūdzēt. 

 

Avots: www.kasjauns.lv