Mirstoša meitene izveido savu apģērbu līniju pusaudžiem

13 gadus vecā Talija Džo Kastelāno (Talia Joy Castellano) no Floridas par spīti neārstējamai slimībai piepildījusi savu sapni, izveidojot savu modes līniju jauniešiem.

Kādā intervijā meitene atklāja, ka viņa nevalkā parūkas, jo tās liek viņai justies mākslīgai un ne kā viņai pašai. Tāpēc viņa lieto kosmētiku, lai celtu savu pašapziņu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kādā intervijā meitene atklāja, ka viņa nevalkā parūkas, jo tās liek viņai justies mākslīgai un ne kā viņai pašai. Tāpēc viņa lieto kosmētiku, lai celtu savu pašapziņu.

Slimība jau no 7 gadu vecuma

2007. gada februārī, kad meitene bija tikai 7 gadus veca, viņai atklāja neiroplazmas vēzi. Tas ir vēža paveids, kas izplatās nervu audos. Ar ķīmijterapijas, operācijas un apstarošanas palīdzību vēzis tika izārstēts uz gadu, bet 2008. gadā ārsti atklāja, ka vēzis bija atgriezies un izplatījies limfmezglos tuvu Talijas sirdij. Turpmāko 4 gadu laikā Talija izmēģināja dažādas ārstniecības metodes, tomēr vēzis turpināja izplatīties pa Talijas ķermeni. 2012. gadā Talija atklāja, ka viņai ir gan neiroplazmas vēzis, gan leikēmija. Dakteri ieteica kaulu smadzeņu transplantāciju kā iespējamu glābiņu, bet Talia nolēma pārtraukt sāpīgās procedūras un vienkārši izbaudīt atlikušās dienas.

 

Krāsošanās padoms un fotografēšanās žurnāla vākam

Talija kļuva pazīstama pēc tam, kad interneta vietnē youtube.com ievietoja padomu, kā uzklāt kosmētiku. Šajā interneta vietnē viņas kanāls ir skatīts jau vairāk kā 39 miljons reižu. Viņu ievēroja arī žurnāls "CoverGirl", kas meiteni uzaicināja forografēties vākam. Kādā intervijā meitene atklāja, ka viņa nevalkā parūkas, jo tās liek viņai justies mākslīgai un ne kā viņai pašai. Tāpēc viņa lieto kosmētiku, lai celtu savu pašapziņu.

 

Viens no Talijas padomiem, kā meistarīgi lietot kosmētiku!

 

Reklāma
Reklāma

Sava apģērbu līnija
Drīz pēc tam 13 gadus vecā meitene nolēma izdot savu apģērbu līniju jauniešiem, sadarbojoties ar modes dizaineri Urbanu Čapu (Urbana Chappa) no Losandželosas, kas ir zīmola "Maison De Urbana". Abas satikās 2013. gada aprīlī, un dizainere Čapa nolēma palīdzēt Talijas sapnim piepildīties, kad izdzirdēja Talijas aizkustinošo stāstu. Viņa izlidoja uz Floridu, lai satiktu Taliju Arnolda Palmera bērnu slimnīcā un palīdzēja meitenei realizēt viņas sapni. Zīmīgi, ka Čapa pati 19 gadu vecumā ir izcīnījusi uzvaru pār krūts vēzi. Viņa sacīja, ka tikšanās ar Taliju ir pieredze, ko viņa nekad neaizmirsīšot: "Par spīti tam, ka Talia bija slimīcā, mēs ļoti izbaudījām kopābūšanas laiku. Viņa ir tik enerģiska, ka ir grūti iedomāties, ka viņai ir vēzis." Rezultālā ir izveidota apģērbu līniju ar nosaukumu "Tā plikgalvainā meitene", ko nu plāno atvērt tuvākajās nedēļās. Talija ir teikusi kādam žurnālam, ka viņa vēlas "parādīt jauniešiem, kā viņi var izcelt sevi ar apģērbu palīdzību". Talijas pārstāvis jaunietes stilu sauc par "simbolu viņas trakajai, drosmīgajai un iedvesmojošajai uzņēmībai pārvarēt visu šķēršļus".
Visi ienākumi, ko iegūs no apģērbu pārdošanas, tiks izmantoti, lai segtu rēķinus par ārstēšanos.

 

Talija Elenas sarunu šovā un žurnāla "CoverGirl" vāks

http://www.youtube.com/watch?v=bdgBFUnuDw0


Amerikāņu sarunu šova zvaigzne Elena Dedženeresa (Ellen DeGeneres), minēja jauno meiteni kā iedvesmas avotu citiem. Sarunu šova laikā Elena meitenei sacīja: "Tu tiešām esi īpaša. Tava dvēsele ir tik dziļa, kāda nav visiem 13 gadīgiem bērniem. Tu esi nobriedusi dvēsele, un tu esi īpaša un vienreizēja. Es esmu pagodināta, ka tu piekriti piedalīties manā šovā un ka man bija tā iespēja satikt tevi."

Vienā no saviem video Talija atzīst: "Es esmu ieguvusi tik daudz, slimojot ar vēzi. Pašai savs youtube.com kanāls, iespēja iedvesmot cilvēkus un redzēt, ka cilvēki mani apbrīno. Man slimošanas laiks bija vienreizējs. Bet katram piedzīvojumam ir jābiedzas."
 

 

Rakstu publicēšanai sagatavojusi Ita Petrika pēc ārzemju preses materiāliem.