Latvijā vistīrāko peldvietu saraksts

Zilā Karoga starptautiskā žūrija ir noslēgusi kandidātu atbilstības vērtēšanu 2013.gada sezonai. Saskaņā ar rezultātiem Latvijā šosezon Zilais Karogs piešķirts 10 peldvietām un 3 jahtu ostām, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Zilais Karogs ir pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zilais Karogs ir pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts.

 

Peldvietas, kurām šogad piešķirts Zilais Karogs:

- Ventspils pilsētas peldvieta

- Lielā Stropu ezera peldvieta Daugavpilī

- Vakarbuļļu peldvieta Rīgā

- Abragciema peldvieta Engurē

- Mārtiņsalas peldvieta Kuldīgā

- Radžu peldvieta Jēkabpilī

- Jaunķemeru, Majoru, Bulduru, Dzintaru peldvietas Jūrmalā

 

Jahtu ostas, kurām piešķirts Zilai Karogs:

- Liepājas jahtu centrs

- Pāvilosta Marina

Reklāma
Reklāma

- Kapteiņu osta Kuivižos

 

Savukārt Nacionālais peldvietu kvalitātes sertifikāts, kas ir otra augstākā kvalitātes zīme peldvietām Latvijā, pašreiz jau ir piešķirts:

- Saulkrastu pilsētas peldvieta

- Vecāķu peldvieta Rīgā

- Kauguru peldvieta Jūrmalā

- Mellužu peldvieta Jūrmalā

- Peldvieta pie stadiona Liepājā

 

Nacionālajam peldvietu sertifikātam vēl līdz 6. maijam ir iespēja pieteikt peldvietas, kas vēlas uzsākt ceļu uz Zilā Karoga iegūšanu.

 

Pirmo reizi jahtu ostu Zilais Karogs piešķirts Salacgrīvas novada Kuivižu jahtklubam. Ventspils pilsētas peldvieta savukārt saņems Zilo Karogu jau 15.reizi pēc kārtas. Jūrmala, piesakot 6 peldvietas, ieguvusi Zilā Karoga statusu jau četrām. Diemžēl, starp Zilā Karoga saņēmējiem nav atrodams nevienas Liepājas peldvietas vārds, jo Liepājas kandidatūru starptautiskā žūrija noraidījusi ūdens kvalitātes kritēriju neatbilstības dēļ.

 

Zilā Karoga un Nacionālo peldvietu sertifikātu pasniegšana šogad norisināsies 15.maijā un atklāšanas pasākumi Latvijas peldvietās notiks līdz 9.jūnijam.

 

Zilais Karogs ir pasaulē populārākais tūrisma ekosertifikāts. Zilā Karoga kritēriju ieviešana nodrošina pilnvērtīgu metodoloģiju peldvietu apsaimniekošanai, ņemot vērā vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības faktorus. Iesaistoties programmā, pašvaldības īsteno arī plašākas vides informācijas un izglītības iniciatīvas.