Brāli un māsu nogādā krīzes centrā, jo māte 3 promiļu reibumā guļ kāpņu telpā

Vakar krīzes centrā nogādāti divi bērni, jo viņu 46 gadus vecā māte par bērniem nespēja parūpēties. Policisti māti atrada guļam kāpņu telpā. Viņai konstatēts gandrīz 3 promiļu alkohola reibums. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Vidzemes pārvaldes dežūrdaļā 15.aprīlī ap plkst.19 pēc palīdzības vērsās 9 gadus veca meitene, kura sniedza informāciju, ka viņas māte dzīvoklī ir stiprā alkohola reibumā un nespēj parūpēties par bērniem, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja RPP.

 

Policisti devās līdzi meitenei uz viņas dzīvesvietu un konstatēja, ka mazgadīgās meitenes māte alkohola reibumā guļ nama kāpņu telpā pie dzīvokļa durvīm, bet dzīvoklī ir arī 7 gadus vecs puisēns. Tā kā nebija atrodams neviens tuvinieks, kurš varētu parūpēties par bērniem, brālis un māsa nogādāti krīzes centrā.

 

Policisti bērnu māti aizveda uz policijas dežūrdaļu lietvedības nodrošināšanai. 46 gadus vecajai sievietei konstatēts 2,99 promiļu alkohola reibums.

Reklāma
Reklāma

 

Savukārt RPP Latgales pārvaldes darbinieki patrulēšanas laikā, pagājušajā naktī ap plkst.2 pamanīja trīs nepārprotami mazgadīgus puisēnus, kuri nakts melnumā atradās uz ielas bez pieaugušo pavadības. Viens zēns, ieraugot policijas automašīnu, metās bēgt un pazuda tumsas aizsegā.

 

Par vēlās pastaigas mērķiem 11 un 12 gadus vecie zēni nevarēja neko paskaidrot, nezināja arī to, kur dzīvo viņu 11 gadus vecais aizbēgušais biedrs.

 

Jaunāko drosminieku policijas darbinieki aizveda mājās, sveiku un veselu nodeva mātei, kurai bija jāsniedz rakstisks paskaidrojums. Viņa gadu vecāko draugu kārtībsargi nogādāja dzīvesvietā, kur paskaidrojumu sniedza puiša 32 gadus vecais brālis, kurš ir arī zēna aizbildnis.  Policisti apsekoja tuvāko apkārtni, bet trešo nakts pastaigu tīkotāju nekur nepamanīja.