Jaunieši bez maksas varēs apgūt kādu no 70 profesijām

 

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) aicina jauniešus vecumā no 17 - 25 gadiem ar vidusskolas vai pamatskolas izglītību gada vai pusotra gada laikā bez maksas apgūt profesiju kādā no profesionālās izglītības iestādēm visā Latvijā.

Foto iesūtīja Santa Sedliņa.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtīja Santa Sedliņa.

 

2013./2014.mācību gadā ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu 43 profesionālās izglītības iestādēs jaunieši bez maksas varēs apgūt kādu no 70 profesijām. Projekta mērķa grupa ir jaunieši vecumā no 17 - 25 gadiem, kuri var būt reģistrējušies Nodarbinātības valsts aģentūrā kā bezdarbnieki vai darba meklētāji, bet vienlaikus nav atbalsta saņēmēji Labklājības ministrijas pārziņā esošo Eiropas Savienības struktūrfondu aktivitāšu programmu īstenotajos apmācību vai nodarbinātības pasākumos, kā arī 1 gada laikā pirms uzņemšanas nav saņēmuši stipendiju citā ESF projektā.

 

Mācību laikā jauniešiem maksā stipendiju līdz 80 latiem. Stipendijas lielums ir atkarīgs no sekmēm. Audzēkņiem tiek nodrošināta dzīvošana skolas dienesta viesnīcā. Kvalifikācijas prakses laikā tiek apmaksāti ceļa izdevumi uz kvalifikācijas prakses vietu, izdevumi par naktsmītni, civiltiesiskā apdrošināšana un obligātās veselības pārbaudes izdevumi.

Reklāma
Reklāma

 

ESF projektu "Profesionālās izglītības programmu, pamatprasmju un kompetenču apguve izglītības un profesionālās karjeras turpināšanai" VIAA īsteno jau ceturto gadu. Vairāk informācijas par projektu: www.viaa.gov.lv sadaļā "VIAA īstenotie projekti", www.niid.lv.

 

Par uzņemšanas noteikumiem interesēties profesionālo izglītības iestāžu mājas lapās.