Cenas apģērbiem pieaugušas par 6,6%, apaviem - par 9,1%

Patēriņa cenas 2013.gada martā, salīdzinot ar februāri, pieauga par 0,5%. Lielāko ietekmi patēriņa cenu izmaiņās šā gada martā radīja sezonālie faktori, proti, ir sākusies jaunā apģērbu un apavu tirdzniecības sezona, līdz ar to, noslēdzoties iepriekšējās sezonas preču izpārdošanai, cenas apģērbam ir pieaugušas par 6,6%, savukārt apaviem - par 9,1%. 

Martā visbūtiskāk cenas augušas apģērbiem un apaviem.

FOTO: www.moonparlour.lv

Martā visbūtiskāk cenas augušas apģērbiem un apaviem.

 

 

Kā portāls mammamuntetiem.lv uzzināja finanšu ministrijā, patēriņa cenas 2013.gada martā, salīdzinot ar februāri, pieauga par 0,5%. Galvenokārt šo pieaugumu ietekmēja sezonālas cenu izmaiņa apģērbam un pārtikai, savukārt inflāciju pazeminošu efektu radīja degvielas cenu samazinājums.

 

Reklāma
Reklāma

Lielāko ietekmi patēriņa cenu izmaiņās šā gada martā radīja sezonālie faktori, proti, ir sākusies jaunā apģērbu un apavu tirdzniecības sezona, līdz ar to, noslēdzoties iepriekšējās sezonas preču izpārdošanai, cenas apģērbam ir pieaugušas par 6,6%, savukārt apaviem – par 9,1%. Veikalos sāk parādīties arī pirmie vietējie dārzeņi, kas tradicionāli ir ievērojami dārgāki par importētajiem - martā, salīdzinot ar februāri, dārzeņu cenas pieauga par 9,5%.

 

Naftas cenu izmaiņas šogad nav tik izteiktas kā pērn, tomēr zināmu svārstīgumu inflācijas datos tās ievieš - dažu procentu svārstības mēneša laikā ir jau ierasta parādība. Degvielas cenas dinamiski atbilst naftas tirdzniecības cenai pasaules biržā - salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, degvielas cenas šā gasa martā samazinājās par 1,3%, savukārt, salīdzinot ar iepriekšējā gada martu, - par 2,6 %.