Aprīlī notiek bērnu zīmējumu konkurss "Dažādā Spānija"

Līdz 25.aprīlim „Spāņu kultūras centrs Seneca” aicina ikvienu Latvijas bērnu vecumā no 5 līdz 13 gadiem piedalīties zīmējumu konkursā „Dažādā Spānija”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Konkursa mērķis ir veicināt bērnu interesi par Spāniju un tās dažādību, kā arī cīnīties ar stereotipiem par to, ka Spānija ir tikai saulainais pludmales un flamenko. Bērni tiek aicināti attēlot zīmējumos savus priekšstatus par Spānijas dažādību – tās var būt gan ainavas, gan pilsētvide, gan cilvēki. Galvenais nosacījums – darbā ir jāatspoguļo atšķirības starp dažādiem Spānijas reģioniem.


Konkursā var piedalīties bērni no 5 līdz 13 gadu vecumam kādā no divām vecuma grupām: 1) 5-8 gadi, 2) 9 – 13 gadi.

Viens autors var iesniegt ne vairāk kā 2 darbus.

Darbs var būt zīmēts jebkādā tehnikā (akvarelis, eļļa, pastelis u.c.), izņemot datorgrafikā. Pieļaujamais zīmējumu formāts ir A4 vai A3 lapa.

Reklāma
Reklāma


Katrā vecuma grupā tiks apbalvoti 3 uzvarētāji (1.-3.vietas ieguvēji), kuri saņems spāniskas un izglītojošas balvas, kā arī 10 labāko darbu autori saņems veicināšanas balviņas no konkursa rīkotājiem.

Labākie darbi būs pieejami apskatei izstādē „Spāņu kultūras centrā Seneca”.


Zīmējumu konkursu rīko „Spāņu kultūras centrs Seneca” sadarbībā ar Spānijas vēstniecību Latvijā „Spānijas kultūras dienu” ietvaros. Ar konkursa nolikumu var iepazīties „Spāņu kultūras centra Seneca” mājas lapā: www.seneca.lv