Pēc meitenītes iekrišanas kanalizācijas akā atlaidīs bērnudārza vadītāju

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (IKSD), izvērtējot situāciju par nelaimes gadījumu Rīgas 21.pirmsskolas izglītības iestādē "Laimiņa", kad astoņus metrus dziļā kanalizācijas akā iekrita un guva miesas bojājumus 3 gadus veca meitene, konstatējis pārkāpumus iestādes vadītājas rīcībā. Ar bērnudārza vadītāju tiks izbeigtas darba tiesiskās attiecības, portāls mammamuntetiem.lv uzzināja Rīgas pašvaldībā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

 

Pēc 14. martā notikušā nelaimes gadījuma Rīgas 21.pirmsskolas izglītības iestādē "Laimiņa", kad pastaigas laikā astoņus metrus dziļā kanalizācijas akā iekrita trīs gadus veca meitenīte, IKSD savas kompetences ietvaros pieprasīja paskaidrojumu iestādes vadītājai. Izvērtējot vadītājas iesniegto paskaidrojumu, konstatēti pārkāpumi amatpersonas rīcībā, tostarp vairāku normatīvo aktu neievērošana, kas regulē un reglamentē iestādes darbību. Saskaņā ar vairākiem normatīvajiem aktiem, iestādes vadītāja pienākums ir nodrošināt drošu, izglītojamo veselību un dzīvību saudzējošu vidi izglītības iestādē un tās organizētajos pasākumos.

Vērtējot jebkura nelaimes gadījuma apstākļus, izglītības iestādes vadītājs ir un būs tieši atbildīgs par notikušo, neatkarīgi no tā, vai viņa padotībā esošie darbinieki ir vai nav ievērojuši visus tiem noteiktos pienākumus.

Reklāma
Reklāma

 

Ņemot vērā notikušo, IKSD visām Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm nosūtījis vēstuli, aicinot iestādes aktualizēt noteikumus, kas nosaka kārtību, kādā nodrošināma bērnu drošība Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un iestādēs, kuras īsteno pirmskolas izglītības programmas, kā arī to lietojumā nodotajās teritorijās un organizētajos pasākumos.

 

Pēc notikušā nelaimes gadījuma Valsts policijā ir sākts kriminālprocess, kurā vēl notiek izmeklēšana.