Tēvs uz diviem gadiem dzīvoklī iesloga savas nerātnās meitas. VIDEO

Tiesu izpildītāji Krievijā nupat no gūsta atbrīvojuši divas 10 un 8 gadus vecas meitenītes, kuras viņu tēvs nebija laidis ārā no mājas divus gadus. Reaģējot uz kaimiņu ziņojumu, policija iebrukusi vīrieša dzīvoklī, ziņo lifenews.ru.

Tā kā tēvs atteicās miteklī ielaist bāriņtiesas darbiniekus, tika pieņemts lēmums ielauzties. Kadrs no video

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tā kā tēvs atteicās miteklī ielaist bāriņtiesas darbiniekus, tika pieņemts lēmums ielauzties. Kadrs no video

Kristīne un Lisa uz ielas nebija bijušas 700 dienu, jo viņu tēvs – piecdesmit gadus vecais Jurijs – šādā veidā bērnus sodīja par nerātnu uzvedību. Meitenēm bija noliegti jebkādi sakari ar ārpasauli, ar vienaudžiem, pat uz skolu viņas negāja. 

 

Kāpēc un par kādiem gan noziegumiem tēvs izdomājis meitenēm tik ilgstošu un necilvēcīgu arestu, neviens vairs neatceras, arī pašas meitenes ne. Tiesu izpildītāji sacīja, ka arī pats tētis vairs to neatceras. 

 

Ieilgušo mājas arestu pirmie piefiksēja Jurija kaimiņi. Viņi zināja, ka vīrietim aug divas meitas, taču ilgi nebija redzējuši ģimeni ieejam vai iznākam no dzīvokļa kopā. Kaimiņi nolēma celt trauksmi un piezvanīja vietējai bāriņtiesai. 

Ieslodzījums dzīvoklī tikai sākotnēji bijis sods, pēc tā esot bijusi vēlme bērnus pasargāt no nežēlīgās ārpasaules.

„Lai gan konkrēti meiteņu nodarījumi nav zināms, vīrietis teica, ka ieslodzījums dzīvoklī tikai sākotnēji bijis sods, pēc tā esot bijusi vēlme bērnus pasargāt no nežēlīgās ārpasaules,” sacīja kāds policists. Kad apsekotāji pēc kaimiņu zvana ieradās dzīvoklī pirmoreiz, Jurijs atteicies laist svešiniekus savā mājā. Tika pieņemts lēmums dzīvoklī burtiski ielauzties. Šo notikumu atceras vai visa kāpņu telpa. 

 

Tēvs pretojies aizturēšanai un visiem spēkiem centies pasargāt meitas. Dusmīgo Juriju neitralizēja policijas darbinieki, un bērnus visbeidzot atņēma un aizveda. Kristīne un Lisa šobrīd atrodas aprūpes centrā un ir šoka stāvoklī. Turklāt viņas lūdzas atpakaļ uz mājām pie tēta. 

Reklāma
Reklāma

 

Apsekotāji sacīja, ka Jurijs dzīvoklī mita kopā ar meitām un ar savu veco māti. Dzīvoklī valdījuši antisanitāri apstākļi. Jurijs nekur nestrādāja, visi iztika no vecās kundzes pensijas. Turklāt dzīvoklī tika turēts arī suns. 

 

Pret vīrieti ierosināta lieta par nolaidību pret bērniem un vecāku pienākumu nepildīšanu. Par meiteņu māti nekas nav zināms, bet tēvam, visticamāk, tiks atņemtas vecāku tiesības. Šobrīd arīdzan tiek skaidrots, kāpēc skola necēla trauksmi, kad Kristīne un Lisa jau ilgi nebija rādījušās skolā. 

 

Skaties video!