Dibina pirmo stipendiju studējošiem pediatrijā

Pētera Avena Labdarības fonds "Paaudze sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) un RSU Absolventu asociāciju dibina pirmo stipendiju studējošiem pediatrijā, portālu mammamuntetiem.lv informēja Irīna Kukliča, RSU Absolventu asociācijas izpilddirektore.

Dibinās Latvijā pirmo stipendiju studējošiem pediatrijā.

FOTO: www.moonparlour.lv

Dibinās Latvijā pirmo stipendiju studējošiem pediatrijā.

 

Jau nākamnedēļ starp visām iesaistītajām pusēm tiks parakstīts sadarbības līgums, kura īstenošanas gaitā paredzēts izveidot Latvijā pirmo stipendiju studējošiem pediatrijā un tās apakšspecialitātēs. 

"Bērnu veselība ir viena no sabiedrības veselības prioritātēm, tādēļ ir svarīgi, ka tajā strādā augsti kvalificēti, talantīgi un bērnu veselības aprūpē vispiemērotākie speciālisti. Stipendijas izveide ir viens no veidiem, kā izcelt un atbalstīt topošos speciālistus un veicināt tiekšanos uz izcilību," tā par stipendijas izveidi saka RSU Medicīnas fakultātes Pediatrijas katedras vadītāja, profesore Dace Gardovska.

Reklāma
Reklāma

"Labdarības fonds "Paaudze" jau vairākus gadus īpašu uzmanību pievērš tieši bērnu veselības aizsardzībai, cieši sadarbojoties ar Bērnu slimnīcu dažādas aparatūras, medicīnisko instrumentu, personāla profesionālo zināšanu papildināšanas un īpašās terapijas - dakteru klaunu - ieviešanas projektos. Stipendiju dibināšana pediatriju studējošajiem jauniešiem ir vēl viens solis kvalitatīvas bērnu ārstniecības vides izveidē," atzīmē Pētera Avena fonda direktors Igors Bass. 

 

No 22. marta līdz 8. aprīlim RSU studentiem tiks izsludināts konkurss uz Pētera Avena Labdarības fonda "Paaudze" stipendiju pediatrijā. Šogad, dibinot stipendiju, paredzēts piešķirt divas stipendijas, vienu labākajam RSU Medicīnas fakultātes pamatstudiju studentam pediatrijā, bet otru RSU Tālākizglītības studējošam (rezidentam) pediatrijā. Stipendiāti saņems stipendiju desmit un vienpadsmit studiju mēnešus 200 latu apmērā ik mēnesi. Stipendiju administrēs RSU Absolventu asociācija, pieņemot stipendijas kandidātu pieteikumus un sasaucot stipendijas komisiju stipendiātu noteikšanai.