Latvija Jauniešu bezdarba problēmu risināšanai saņems 80 miljonus eiro

Eiropas Savienības (ES) nodarbinātības un sociālo lietu ministri ir vienojušies par Jauniešu garantijas programmu, kas paredz atbalstu jauniešu bezdarba problēmu risināšanai ES dalībvalstīs. Latvija šīs programmas izpildei 2014. - 2020. gadam saņems 80 miljonus eiro, informē labklājības ministre Ilze Viņķele.

Jauniešu bezdarba problēmu risināšanai Latvija no ES saņems 80 miljonus eiro.

FOTO: Evita Knospiņa, http://www.lotart.lv

Jauniešu bezdarba problēmu risināšanai Latvija no ES saņems 80 miljonus eiro.

 

"Tas nozīmē, ka Labklājības ministrija kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju pilnveidos izglītības programmu tā, lai maksimāli tuvinātu jauniešus darba tirgum. Uzlabosim izglītības kvalitāti, īpaši domājot par profesionālās izglītības programmām un daudz plašāk varēsim attīstīt brīvprātīgā darba, pirmās darbavietas un dažādu darbnīcu attīstību," ieguvumu no programmas skaidro Viņķele.

 

Jauniešu garantijas programma paredz, ka jaunieši vecumā līdz 25 gadiem četru mēnešu laikā no brīža, kad tie kļūst par bezdarbniekiem vai beidz formālo izglītību, saņem kvalitatīvu darba, tālākizglītības vai apmācības piedāvājumu.

 

I.Viņķele šonedēļ Briselē piedalās Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padomes sanāksmē, kurā bez minētās Jauniešu garantiju programmas, Eiropas Komisija prezentē paziņojumu par sociālo investīciju pakotni, kuras mērķis ir sekmēt dalībvalstu politiku pārvirzīšanu uz sociālajām investīcijām, lai nodrošinātu sociālo sistēmu atbilstību un ilgtspēju, vienlaikus saistot šos centienus ar ES fondu, īpaši Eiropas Sociālā fonda efektīvu izmantošanu.

Reklāma
Reklāma

 

Sanāksmes darba kārtībā iekļauta arī ministru diskusija par Eiropas semestri, kas ir Eiropas līmeņa politikas koordinācija mehānisms. Ministri diskutēs par jautājumiem saistībā ar darba tirgus reformām, sieviešu līdzdalību darba tirgū, pensiju sistēmu reformām un ilgtspēju, kā arī cīņu pret nabadzību, lai sasniegtu "Eiropa 2020"stratēģijas mērķus.

 

Materiāla tapšanā izmantota Labklājības ministrijas interneta vietnē pieejamā informācija.