Suns - neredzīga saimnieka acis un uzticamības persona Nr.1!

„Paskat!”, „Nāc un paraugies, cik interesanti!”, „Aizejam pastaigāties!” Tik vienkārši izsaucieni, kurus ikdienā dzirdot, rīkojamies un atbildam nedomājot. Taču ir cilvēki, kuriem atbildes reakcija uz šādu aicinājumu aizņem ilgāku laiku. Jo kādam, iedzimtības, skumjas nejaušības vai nelaimes gadījuma dēļ, redzes spējas ir atņemtas.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Latvijā ir apmēram 7000 cilvēku ar redzes problēmām. Lai palīdzētu daļai no viņiem integrēties sabiedrībā un kļūt patstāvīgiem savās izvēles iespējās un rīcībā, Latvijā darbojas organizācijas, kas apmāca suņus- pavadoņus, kuri īsā laikā kļūst par sava saimnieka acīm un arī uzticamāko draugu.

Vai zinājāt, ka vidēji tikai 1 no apmēram 100 kucēniem ir piemērots pavadoņa darbam? Sunim jāpiemīt noteiktām rakstura īpašībām- tam jābūt gan mierīgam, gan arī pietiekoši aktīvam, lai tas spētu pielāgoties vis dažādākām situācijām, līdz ar to katrs suns- pavadonis tiek meklēts ilgi un rūpīgi. Suņa iegāde un apmācību process ir dārgs pakalpojums. Valsts spēj nodrošināt tikai dažu suņu- pavadoņu iegādi un apmācīšanu, izmaksas tiek segtas galvenokārt no privātiem līdzekļiem un ziedojumiem.

Lai arī nākošgad kāds cilvēks ar redzes traucējumiem satiktu savu suni, biedrība „Baltais Suns” vērsās pie interneta labdarības projekta LabieDarbi.lv , lai piedalītos decembra balsojumu konkursā.

Gūstot 7 850 balsu atbalstu, projekts „Drauga redzošā acss” ieguva finansējumu 1 658 Ls apmērā un projekta pieteicējs Dāvis Muižnieks ar projekta atbalstītājiem jau ir uzsākuši jaunā pavadoņa meklējumus. Projekta finansējums iekļauj tādus izdevumus kā suņa iegāde, uzturēšana, kā arī ar apmācībām saistīto izdevumu segšanu.

Pēc uzvaras projektā, tā pieteicējs Dāvis stāsta par sajūtām balsošanas laikā: „Ļoti interesants un izglītojošs process, kura laikā ļoti daudz guvām pieredzi un veicām savdabīgu sociālo pētījumu. Kopumā bija daudz analītiska darba. Vai bija viegli? Kā uz to skatās. Personīgi es to uztvēru, interesantu sociālo pētījumu, tādēļ tas sagādāja prieku. Daži atmeta ar roku, daži iegrima līdz "ausīm". Viss atkarīgs no uztveres.”

Lai Latvijā tiktu realizēti vēl vairāk labu darbu un nozīmīgu projektu, ikviens idejas autors ir aicināts piedalīties LabieDarbi.lv projektu konkursā, lai gūtu finansējumu līdz 5 000 Ls savas idejas realizēšanai. Pieteikties iespējams mājas lapā www.LabieDarbi.lv, sadaļā „Iesniedz Projektu”. Projekta ietvaros tiek atbalstīta tādu ideju realizēšana, kas ir saistīta ar izglītību, zinātni, kultūtu, mākslu, sportu un arī vidi.

www.labiedarbi.lv
www.draugiem.lv/special/labiedarbi/

twitter.com/LabieDarbi

www.facebook.com/LabieDarbi.lv


Reklāma
Reklāma