Ātrā palīdzība visos valsts reģionos tiks pie 45 jaunām automašīnām

 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienests, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējumu, ir iegādājies 45 jaunus operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus, kas paredzēti brigāžu darbam Latvijas reģionos. Iegādāti ir auto gan ar divu, gan ar četru riteņu piedziņu, lai mediķi reģionos veiksmīgāk nokļūtu pie pacientiem pa grūti izbraucamiem ceļiem.

 

Ar jaunajiem automobiļiem mediķi daudz ātrāk un vieglāk nokļūs pie pacientiem.

FOTO: Marika Eglīte

Ar jaunajiem automobiļiem mediķi daudz ātrāk un vieglāk nokļūs pie pacientiem.

Jaunie spēkrati aprīkoti atbilstoši visaugstākajiem standartiem

Jaunie automobiļi ir atbilstoši noteiktām prasībām uzbūvēti, aprīkoti un trafarēti operatīvie medicīniskie transportlīdzekļi, nodrošinot augstas kvalitātes prasības pacienta un autovadītāja nodalījumiem, braucēju komfortam, tāpat arī drošības, garantijas un servisa prasības. 

Jau rīt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem ļaus aplūkot NMP dienesta visvecākos transportlīdzekļus, ar kādiem joprojām daudzviet lauku apvidos mediķi dodas pie pacientiem un aplūkot visjaunākās Latvijas reģioniem iegādātās brigāžu mašīnas un to aprīkojumu, kas palīdz mediķiem glābt cilvēku dzīvības kritiskās situācijās. Pasākumā piedalīsies arī veselības ministre Ingrīda Circene, NMP dienesta vadība un brigāžu mediķi. 

 

Par Eiropas naudu

Reklāma
Reklāma

Operatīvo transportlīdzekļu iegāde notiek NMP dienesta realizētā ERAF projekta "Vienotas neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas vadības informācijas sistēmas un dispečeru centru izveide" ietvaros. Auto iegādei un aprīkošanai šajā iepirkumā novirzīti 3 miljoni latu, no kuriem 90% ir ERAF līdzekļi, bet 10% - Latvijas līdzfinansējums.

Šobrīd NMP dienesta rīcībā ir 154 operatīvie transportlīdzekļi un rezerves mašīnas. 67% operatīvo transportlīdzekļu ir 7 līdz pat 20 gadus veci, turklāt to nobraukums ir ievērojams – no 300 000 km līdz pat 870 000 km. Pēdējoreiz par valsts finansējumu jauni neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīvie transportlīdzekļi tika iepirkti 2005./2006.gadā, taču arī tie šobrīd jau ir sasnieguši savu maksimālo ekspluatācijas laiku. 

 

Materiāls tapis sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāju Ilzi Bukšu.