Piesaki ģimeni konkursam "Labākā putras ēdāju ģimene 2012"!

Šogad Starptautiskās putras dienas ietvaros meklēs Latvijā enerģiskāko putras ēdāju ģimeni
Ar mērķi popularizēt veselīgu uzturu un atgādināt par graudaugu putras ēšanas senajām tradīcijām Latvijā, AS „Rīgas Dzirnavnieks” jau trešo gadu organizēs speciālās sacensības Starptautiskajā putras dienā, kurā šogad tiks noteikta zinošākā un enerģiskākā putras ēdāju ģimene.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Putras diena pasaulē tiek svinēta jau daudzus gadus, bet Latvijā tā ir jauna tradīcija. Atšķirībā no citiem gadiem, šogad Putras diena būs veltīta ģimenei un jo īpaši bērniem.
Saskaņā ar AS „Rīgas Dzirnavnieks” un „Māmiņu klubs” šogad veikto aptauju, tikai 56% māmiņu ikdienas ēdienkartē bērniem un ģimenei kopumā iekļauj graudaugus, kas ir nozīmīgākā produktu grupa uztura piramīdā. No aptaujātajiem respondentiem 33% atzina, ka graudaugus ikdienas ēdienkartē iekļauj ik pāris dienas, savukārt 10% - tikai aptuveni reizi nedēļā.

Sandis Jansons, AS „Rīgas Dzirnavnieks” ģenerāldirektors: „Putras dienas jau ir kļuvušas par neatņemamu tradīciju oktobrī. Organizējot to aktivitātes, šogad vēlamies uzsvērt, cik svarīgi bērnu uzturā ir iekļaut graudaugu putras. Šobrīd lielākajā daļā ģimeņu putras ēšanas paradumi tikai veidojas. Tai pat laikā tieši ar graudaugu produktiem var uzņemt pusi no dienā nepieciešamās enerģijas. Tāpat graudaugi ir vērtīgs vitamīnu, minerālvielu un proteīnu avots, kā arī satur daudz šķiedrvielu, kas savukārt uzlabo gremošanas procesu. Tāpēc aicinām ģimenes, kas uzturā ir iecienījušas šo veselīgo graudaugu ēdienu, dalīties ar pozitīviem putras ēšanas stāstiem un kopīgi veicināt putras tradīciju stiprināšanu Latvijā.”

Graudaugu produkti ir svarīgi bērnu uzturā, jo ir ar augstu bioloģisko vērtību un to sastāvā ir B un E grupas vitamīni un šķiedrvielas.

Graudaugu produkti ir svarīgi bērnu uzturā, jo ir ar augstu bioloģisko vērtību un to sastāvā ir B un E grupas vitamīni un šķiedrvielas. Tie ir ne tikai uztura piramīdas pamats, bet, pateicoties graudos esošajai cietei, ir enerģijas un spēka avots, kas organismā nodrošina pakāpenisku un ilgstošu enerģiju. Graudaugi satur pozitīvo glikozes enerģiju, kas mazina nogurumu, veicina izturību salīdzinoši ilgākam laikam un uzlabo koncentrēšanās spējas darbam un mācībām, tai pat laikā to sastāvā ir nepiesātinātie tauki, kas neveicina aptaukošanos.

Aicina pieteikties enerģiskākās putras ēdāju ģimenes
Konkurss tiek organizētas Starptautiskās putru dienas ietvaros, ko pasaulē ik gadus atzīmē 10. oktobrī. Lai kvalificētos putras ēdāju sacensību finālam, pretendentiem līdz šī gada 4. oktobrim ir jāaizpilda pieteikuma anketa mājas lapā www.axaclub.lv, pievienojot savu stāstu, kāpēc mana ģimene ir visenerģiskākie putras ēdāji.
Atlases kārtās tiks noskaidrotas tās 15 ģimeņu komandas, kuras tiks aicinātas piedalīties Lielajā Putras dienas finālā, kas notiks 10. oktobrī plkst. 18.00 tirdzniecības centrā „Spice”, un sacensties par titulu “Labākā putras ēdāju ģimene 2012”, kā arī par īpašām pārsteiguma balvām visai ģimenei. Finālistu ģimeņu komandām speciāli izveidotai žūrijai, būs sevi būs jāpierāda, kāpēc tieši viņi ir labākie putras ēdāji.

 

Reklāma
Reklāma


Latvijā graudaugu putru ēšanai ir senas tradīcijas. Mūsdienās tās ir ieguvušas jaunu veidolu un ir gan vienkārši, gan garšīgi pagatavojamas. Ātri pagatavojamās biezputras AXA ir viegli pagatavojamas arī bērniem, piemēram, pārlejamas ar karstu ūdeni skolā vai mājās. Svarīgi, ka tās joprojām ir bagātas ar uzturvielām, jo mehāniskajā apstrādē jeb smalcināšanā graudi nezaudē vitamīnus, cieti un citas vērtīgās vielas. Tās būs veselīgākā alternatīva citām ātrajām uzkodām.
AS „Rīgas Dzirnavnieks” ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem „Hercogs”, „Herkuless” un „AXA”. Uzņēmums ietilpst “Lantmännen” koncerna sastāvā.