Ar ko sākt, lai beidzot nospraustu un sasniegtu savus mērķus?

Izproti, ko Tu vēlies no savas dzīves. Izproti, kas Tu esi un kas ir Tavas dotības – pamāca Džordžs Reķis, 1. septembrī gaidāmās konferences Big Life Riga 2012 lektors. 

Jau šodien uzdod sev jautājumu: ko es savā dzīvē vēlos darīt? Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jau šodien uzdod sev jautājumu: ko es savā dzīvē vēlos darīt? Publicitātes foto.

 

1. septembrī Rīgā, "Splendid Palace" norisināsies vienas dienas konference Big Life Riga, kas palīdzēs atklāt skaidru vīziju Tavai dzīvei. Praktiskā veidā Tev palīdzēs izveidot mērķus šo vīziju sasniegšanai un caur Latvijas veiksmes stāstu piemēriem Tevi iedvesmos dzīvot tieši tādu dzīvi, kādu to vēlies. 

 

Konferencē uzstāsies lektors Džordžs Reķis (attēlā), palīdzot uzstādīt mērķus un iedvesmot to realizācijā. Šajā rakstā vari plašāk uzzināt, kas ir Dž. Reķis un uzklausīt viņa ieteikumus savas veiksmes pielabināšanā. 


4 jautājumi, uz kuriem tev sev jāatbild

Stāsta Dž.Reķis: Kad sapratu, ka manā dzīve ir vajadzīgas izmaiņas, es uzdevu sev četrus jautājumus, un domāju, ka tie kā atspēriena punkts mērķu sasniegšanā derēs ikvienam:

 

1. Ko man patīk darīt visvairāk?

2. Kāpēc man tas nes gandarījumu?

3. Ko esmu gatavs ziedot no sevis, lai varētu to vairāk darīt?

4. Kas ir trīs lietas, kuras varu sākt darīt jau tagad, lai sasniegtu savu mērķi?

 

Pirms septiņiem gadiem savā dzīvē piedzīvoju lielas izmaiņas. Tobrīd dzīvoju Anglijā un biju ar visu neapmierināts – studijām, darbu, vietu, kur dzīvoju. Biju kā iesprostots un nezināju, kā no šīs situācijas tikt ārā! Vienā vakarā mana sieva Regīna uzsāka sarunu, viņa man atvēra acis un parādīja realitāti – ka biju kļuvis par cilvēku, kurš neredzēja nekādas perspektīvas savai nākotnei un par visu tikai sūdzējos. Redzot, cik ļoti nelaimīgu biju padarījis arī viņas dzīvi, es izlēmu, ka man ir kaut kas jāmaina.

Jau tovakar es uzdevu sev jautājumu: ko es savā dzīvē vēlos darīt?

 

Pārdomājot to, sapratu, ka atbilde ir vienkārša: es vēlos iedvesmot cilvēkus. Mani padara laimīgu tas, kad redzu, kā mainās cilvēku dzīves un ka kaut kādā veidā spēju viņiem palīdzēt sasniegt lielus mērķus. 


Mēs nesvinam mūsu ikdienas panākumus. Taču svinēšana mūsu prātiem dod signālu, ka tas, ko mēs šodien paveicām, ir labs un mums tas ir jāatkārto.

Pēc divām nedēļām biju atradis jaunu darba vietu un biju izveidojis vīziju savai dzīvei, kas turpmākajos gados mani aizveda kā galveno runātāju konferencēs Austrālijā, Francijā, Anglijā, Skandināvijā un Baltijā. Es varēju iedvesmot cilvēkus un redzēt, kā viņi sāk dzīvot lielas dzīves.

 

Pirms pieciem gadiem atgriezos Latvijā no studijām Anglijā, un es redzēju, ka šeit ir tik daudz cilvēku, kuri nav vēl atbildējuši uz vienu no galvenajiem jautājumiem: ko es savā dzīvē vēlos darīt? Un tas nav vieglākais no jautājumiem, kuru atbildēt. Tā sākās vīzija par konferenci, kas savestu kopā cilvēkus, kuri, tāpat kā es jūt, ka viņu dzīvē ir vajadzīgas izmaiņas.

 

5 veiksmes principi

Kad sapratu, ka manā dzīvē ir nepieciešamas izmaiņas, sāku veidot dzīves plānu. Sapratu, ka man ir vairāk jāstudē un jālasa par cilvēkiem, kuri savā dzīvē ir jau kaut ko sasnieguši. Panākumi vienmēr atstāj pēdas un noteikti varu atrast sakritības, kas viņu dzīvēs ir kopīgs.

 

Reklāma
Reklāma

Šeit ir pieci principi, kurus ieguvu studējot Stīvu Džobsu, Bilu Geitsu, Ričardu Brensonu un daudz citus:

1. Izproti, ko Tu vēlies no savas dzīvesIzproti, kas Tu esi, kas ir Tavas dotības un kā Tu vari ietekmēt pasauli ar savām spējām. Tas  ir panākumu pats pamats. Cilvēki, kuri sasniedz panākumus vienmēr zina, ko viņi spēj, viņi izveido domāšanu, kas viņus dzen piepildīt savu dzīves jēgu.

 

2. Izveido vīziju savas dzīves jēgas sasniegšanai.

Lai gūtu panākumus ir nepieciešama domāšana, kurā Tu jau vari redzēt savu mērķi skaidri. Napoleons Hils reiz teica: „Ko cilvēka prāts spēj iedomāties, to viņš spēj sasniegt.” Un redzēt skaidru vīziju tas jau ir ceļš uz sasniegumiem. Katru dienu pavadot desmit minūtes no rīta domājot par savu vīziju, mūsu zemapziņa spēs radīt darbības un dzinuli, kas koncentrēsies šīs vīzijas sasniegšanai.

 

3. Izveido gudrus mērķus.

Pareizi izveidoti mērķi, ir tie, kuri ir sasniedzami, bet tajā pašā laikā tiem izaicina. Ar katru dienu tie palīdz iet tuvāk savai vīzijai. Bez mērķiem, mūsu vīzijas ir tikai jauki sapņi.

 

4. Izveido atbalsta komandu.

Lai sasniegtu savus mērķus ir vajadzīgs atbalsts. Cilvēki, kuri izprot Tevi, paceļ, kad nepieciešams, un tanī pašā laikā spēj dot gudru padomu, kā turpināt savu ceļu uz panākumiem.

 

5. Nosvini!

Svinēšana šķiet kaut kas pašsaprotams, bet patiesība ir tāda, ka mēs nesvinam mūsu ikdienas panākumus. Taču svinēšana mūsu prātiem dod signālu, ka tas, ko mēs šodien paveicām, ir labs un mums tas ir jāatkārto.

 

Kāpēc tik daudzi cilvēki nesasniedz sava potenciāla robežas? Kas viņus aptur un kāpēc citi ir spējīgi pārkāpt šīs robežas?

Pirmkārt un galvenokārt, tās ir bailes. Bailes, ka es nesasniegšu, nebūšu veiksmīgs. Kad cilvēki sastopas ar bailēm, mēs sākam veidot atrunas par to, kāpēc mēs nevarēsim to sasniegt. „Man nav pietiekami naudas“; „Man nav laika“; „Tas tik un tā citiem nekādu labumu nenesīs.“ Un tās ir tikai dažas no atrunām.

Kad veiksmīgi cilvēki sastopas ar grūtībām vai neveiksmēm, viņi padomā par to, kāpēc neveicas, izmaina darba metodes, atrod citus līdzekļus un atkal dodas uz savu mērķi. Un, kas svarīgi, šie cilvēki nekad neapstājas.

Te ļoti noder atbalsta komandas – cilvēki, kuri spēj dot padomu, stratēģiju un iedvesmu tad, kad tas vajadzīgs.

 

Ja BIG LIFE Riga 2012 konferences ideja būtu tikai manā prātā un es balstītos tikai uz savām spējām, tad tā nekad nenonāktu pat šajā līmenī. Bet tāpēc, ka dalos ar savu vīziju ar citiem, ideja aug un vēl labākas idejas un iespējas rodas.

Tas viss ir par un ap to kādu domāšanu mēs izveidojam. Padoties ir ļoti viegli, bet turpināt tiekties uz savu mērķi pat tad, kad ir grūtības, tas nesīs gandarījumu.


Kad veiksmīgi cilvēki sastopas ar grūtībām vai neveiksmēm, viņi padomā par to, kāpēc neveicas, izmaina darba metodes, atrod citus līdzekļus un atkal dodas uz savu mērķi. 

Ar ko šī konfernce atšķirsiesa no citām konferencēm/semināriem?

Mūsu mērķis ir, lai katrs cilvēks, kurš ierodas uz konferenci, no tās izietu ar vīziju savai dzīvei , sākotnēju plānu kā to sasniegt un entuziasmu dzīvot lielu dzīvi.

Mēs nevēlamies tikai runāšanu, bet vēlamies dot arī praktiskas stratēģijas turpat, konferences laikā, kas palidzēs jau tagad sākt dzīvot laimīgu dzīvi.

Esam pārliecināti, ka stāsti no viesiem, kā piemēram grupas Cosmos dalībnieka Jāņa Ozola stāsts, dos redzējumu, ka panākumi ir iespējami katra cilvēka dzīvē un  tie nav jāmeklē nekur tālu, jo tie ir iespējami arī šeit Latvijā.

 

Esam sagatavojuši ļoti labas cenas mūsu konferncei, un būsim priecīgi palīdzēt Jums sasniegt savu potenciālu jau 1.septembrī. Vairāk informācijas un biļetes pieejamas www.bigliferiga.com.