Neticami: sieviete dzemdē bērnu, būdama komā

Divdesmit trīs gadus vecā angliete Emma Meinorsa savu meitu ieraudzīja tikai divas nedēļas pēc dzemdībām – visu šo laiku viņa nogulēja bezsamaņā. Emma brīnumainā kārtā spēja dzemdēt veselīgu bērnu, pati atrodoties komā, raksta www.kasjauns.lv.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gadījums ir brīnumains tāpēc, ka dzemdības noritēja dabiskā veidā, bez operācijas.

Grūtniece Emma gaidību mēnešos sasirga ar plaušu karsoni. Slimības dēļ Emma iegrima dziļā komā, un ārsti divas nedēļas cīnījās par viņas un mazuļa dzīvību.

Dzemdības sākās 29. nedēļā. Ārstiem brīnumainā kārtā izdevās noteikt, kad bērns grasās nākt pasaulē. Viss noticis laikā, kad māte joprojām atradās komā. No tās viņa pamodās divas nedēļas pēc meitas piedzimšanas.

Jaunā māte saka, ka neko no notikušā neatceras. „ Ak, dievs, es nespēju noticēt, ka tas viss noticis ar mani. Es atceros, ka biju stāvoklī, bet kādā brīdī mana atmiņa aprāvās, un šobrīd jūtos kā no jauna piedzimusi,” stāsta sieviete. Ārsti sacīja, ka māte zemapziņas līmenī palīdzējusi savai meitai nākt pasaulē. „Tas ir brīnums,” secina Emma.

Ārsti visi kā viens apgalvo, ka šis gadījums ir unikāls. „Pat tad, ja cilvēks ir komā, hormoni turpina darboties. Šajā gadījumā lielākā problēma bija tā, ka viņa fiziski nespēja pakustēties, palīdzot mazulim dzimt. Emmai ļoti paveicās, ka viņa palika dzīva,” sacīja ārsti, kas pieņēma mazās Emijas ienākšanu pasaulē.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma