Ārsti izglābj plaukstas izmēra bērnu, kurš piedzima tikai 270 gramu smags

ASV ārstiem izdevies glābt dzīvību mazulim, kurš pasaulē nāca krietni pirms laika un svēra tikai 270 gramu. Parasti šādi bērniņi neizdzīvo. Mazulis piedzimstot bija gandrīz caurspīdīgs un pieauguša cilvēka plaukstas lielumā, raksta www.kasjauns.lv.

Pusgadu guļot slimnīcā, meitene spēja uzbaroties līdz 3 kilogramu svaram, un nu viņa augs un attīstīsies kā jebkurš zīdainis. Ekrānuzņēmums no Lifenews.ru.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pusgadu guļot slimnīcā, meitene spēja uzbaroties līdz 3 kilogramu svaram, un nu viņa augs un attīstīsies kā jebkurš zīdainis. Ekrānuzņēmums no Lifenews.ru.

Izglābtā meitenīte – Melinda – ir viens no vissīkākajiem jaundzimušajiem pasaulē, kurš izdzīvojis piedzimstot pāragrās dzemdībās. Cīņa par mazuli sākās līdz ar mātes grūtniecības pirmajām nedēļām, jo Nikijai bija nopietnas veselības problēmas. Meitene dzima neiznēsāta – sestajā mēnesī.

„Veselības stāvokļa dēļ ārsti jau no sākuma ierosināja viņai veikt abortu, taču Nikija kategoriski atteicās,” medijiem pastāstīja meitenītes tēvs un sievietes vīrs.

24 grūtniecības nedēļā tika veikts ķeizargrieziens necerot, ka no mātes miesām izņemtais bērniņš izdzīvos. Tomēr sīciņais mazulis izrādīja dzīvības pazīmes. Bērnam pukstēja sirds un trīcēja rociņas.

„Mēs bijām šokā. Viņas rociņa bija mana naga izmērā, un viss ķermenis ietilpa manā plaukstā,” atceras ārsts. „Tik trauslu būtni pat grūti turēt rokās – jaundzimušā āda bija tik plāna un caurspīdīga, ka uz tās pat palika nospiedumi no medicīniskajiem cimdiem!”

Melinda acis nemirkšķināja, tās bija ciet visu laiku, taču vislielākā problēma – viņa nespēja patstāvīgi elpot.

Jau pāris stundu pēc Melindas ierašanās pasaulē ārsti viņai veica pirmo operāciju plaušām. Ķermenī ievietoja cauruli, kas piegādā skābekli un palīdz viņai elpot. Šāda operācija ir augstākā pilotāža, jo jebkura lieka kustība un darbība nozīmētu sīkā ķermenīša tūlītēju nāvi.

„Šis ir unikāls gadījums, jo līdzīgos gadījumos mazuļi parasti nomirst, teju nekad neizdodas glābt dzīvību tik ļoti sīkai būtnei,” stāstīja ārsts. Bērna mātei tikai mēnesi pēc dzemdībām bija ļauts paņemt savu bērnu rokās.

Veselu pusgadu meitenītes dzīvību uzturēja medicīniskā aparatūra, ļaujot bērnam nostiprināt savu eksistenci uz Zemes, augt un attīstīties. 6 mēnešu laikā slimnīcas personāls tik ļoti iemīlējis mazo brīnumu, ka pat devuši Melindai iesauku „Putnēns”.

Dienā, kad Melindu izrakstīja no slimnīcas, viņas māte Nikija izteicās, ka „šī ir vislaimīgākā diena manā mūžā”. Pusgadu guļot slimnīcā, meitene spēja uzbaroties līdz 3 kilogramu svaram, un nu viņa augs un attīstīsies kā jebkurš zīdainis.

 

Avots: www.kasjauns.lv

Reklāma
Reklāma