Draugiem.tv radījis draudzīgo multfilmu portālu latviešu valodā

Draugiem.lv interneta televīzijas paspārnē radīts jauns TV portāls – Mazajiem, kurā skatāmas īpaši atlasītas sirsnīgas multfilmas latviešu valodā.

Nereti ieraugot, kas „nāk ārā” no tā multeņu kanāla televizorā, pašam bail paliek. Man patīk saturs, ko piedāvā TV portāls Mazajiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Nereti ieraugot, kas „nāk ārā” no tā multeņu kanāla televizorā, pašam bail paliek. Man patīk saturs, ko piedāvā TV portāls Mazajiem."

 

 

Draugiem.tv vadītājs Arvils Kupris stāsta, ka ideja par šādu projektu radusies, runājot ar kolēģiem – mammām un tētiem. 

„Multfilmu kanāli, ko piedāvā kabeļtelevīzijas, bieži nav pieejami latviski. Pretenzijas ir arī pret saturu – tajos ir daudz vardarbības, monstru un briesmoņu. Draugiem.tv/mazajiem ir atlasītas multfilmas ar iemīļotajiem pasaku varoņiem – Maugli, Īkstīti, Sniegbaltīti un citiem. Reģistrējoties multfilmu portālā, mammai vai tētim nav jāsatraucas, ka viņa bērns nejauši atvērs kādu filmu pieaugušajiem.”

Reģistrējoties multfilmu portālā, mammai vai tētim nav jāsatraucas, ka viņa bērns nejauši atvērs kādu filmu pieaugušajiem.

Reklāma
Reklāma

Draugiem.lv radošais direktors, četru bērnu tēvs Guntars Meluškāns ir priecīgs par jauno projektu: „Sabiedrībā populāri ir spriedumi, ka TV un dators ir lielākie bērna ienaidnieki. Cik nav dzirdēts – neko citu viņi nedara, tikai sēž pie datora un TV. Es gribētu teikt, ka tas, cik daudz laika bērni pavada pie vienas vai otras ierīces un, kādu saturu tajās patērē, ir tikai un vienīgi vecāku atbildība. Es saviem bērniem ļauju skatīties multenes un ļauju reizēm paspēlēties ar datoru. Tomēr nereti ieraugot, kas „nāk ārā” no tā multeņu kanāla televizorā, pašam bail paliek. Man patīk saturs, ko piedāvā TV portāls Mazajiem. Tas ir gan draudzīgs, gan pietiekami interesants, lai bērni to skatītos. Sešgadīgajai meitai Annai ik reizi, kad ieslēdzam multeņu portālu, gribas nomainīt „ādiņu”, četrgadīgā Grieta allaž ļoti ilgi izvēlas pirmo multeni, ko skatīties. Viņiem patīk, ka tas ir pašiem savējais. Ja saturs regulāri papildināsies un es ļoti ceru, ka tā arī būs, tad es varēšu atteikties no multeņu pakas televīzijas piedāvājumā.

 

Kanāla Mazajiem abonēšanas maksa ir Ls 1.79 mēnesī. Iegādājoties abonementu, iespējams skatīties visas multenes, kas pieejamas portālā. Šobrīd pieejamas apmēram 80 stundas multeņu, bet saturs regulāri papildināsies, sola kanāla veidotāji. Re, kādas multfilmas šobrīt skatāmas Draugiem.tv/mazajiem!